Jomfruhummersalat smager bare så godt. Med sprød rugbrødsknas og hjemmelavet dressing. Salaten her egner sig godt som en forret eller let frokost.

Jeg brugte hele jomfruhummere og lavede samme dag en bisque på hoved og skaller, så intet gik til spilde. DOG er hele jomfruhummere noget dyre pr. 100 g end haler er. Så kan du nøjes med at købe haler (og ikke har planer om at lave bisque) så gør endelig det og køb så endelig mange flere end 15! Salaten her kan sagtens trække dobbelt så mange haler – det gør den kun ekstra god.

Prøv også salat med laks.

Opskrift på jomfruhummersalat

Jomfruhummersalat
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 2 stemmer

Jomfruhummersalat

Skøn og lækker jomfruhummersalat – super som forret eller let frokost – hvis frokost, så er der kun til 2 personer
Ret Jomfruhummersalat
Køkken Fusion
Keyword Jomfruhummer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Rugbrødsknas

 • 3 skiver rugbrød
 • smør
 • flagesalat

Dressing

Sådan gør du

 • Skær rugbrød i små tern og steg sprøde på en pande med smør og flagesalt – husk det bliver mere sprødt, når det køler. Når det er færdigt på panden fordeles det på noget bagepapir.
 • Hak dild fint til dessingen og rør med creme fraiche og smag dressingen til med salt, peber og fintrevet citronskal.
 • Fjern hoved, skal og tarm fra alle jomfruhummere – bruger du kun hale, så skal skal af og tarm ud. Jeg twister hovedet af, så et par lede nede på ryggen/maven på giver jeg et forsigtigt knæk og så kan man som regel forsigtigt i små forsigtige vrik få skallen af og tarmen følger med. Har du svært ved at få skallen af kødet uden at ødelægge det, så kan du også bruge en lille saks til at klippe i alle led i siden under maven og så pille skallen af. Kommer tarmen ikke med, når skallen pilles af, så skal den fjernes med en lille pincet.
 • Kom alle jomfruhummerhaler på kødnåle – har du ikke så mange kødnåle, så kan de til nød også kommes på små træspyd – så kom 2-3 på hvert spyd – bare sikre dig at panden er stor nok eller skal spydene klippes til. At komme dem på kødnål eller spyd sikre at de ikke krøller helt sammen som en reje, når de tilberedes.
 • Kom salt og peber på jomfruhummerhalerne.
 • Knus hvidløg og kom dem på en pande med en god klat smør og lidt olie.
 • Lad hvidløgen tilberede lidt før jomfruhummere tilføjes på den varme pande – de skal have MEGET kort tid. Giv dem gerne farve på den ene side og evt. lad dem tilberede helt færdige på den side og lad dem kun lige kysse den anden side på panden og så af med dem.
 • Kom salaten på et fad og drys med rugbrødsdrys, tag halerne af nålene og kom dem på fadet og top med dressing, ærteskud og dild.
 • Så er den klar.
 • Velbekomme.

Noter

Hele jomfruhummere kan godt være ret dyre. Jeg bruger hoveder og skaller til at lave en bisque og fryse ned til en anden gang. Men da denne salat kun kræver halerne, så anbefaler jeg, hvis du kan finde det, kun at købe haler. Så får du mere kød for pengene og kan tilføje flere end 15 haler på denne salat. Så kan du skaffe haler til gode penge, så kom gerne dobbelt så mange haler på salaten!
Lige fordi det er fisk og rugbrød ønskes sprød, så er salaten bedst serveret med det samme eller samme dag.

Tips til opskriften

Lige fordi det er fisk og rugbrød ønskes sprød, så er salaten bedst serveret med det samme eller samme dag. Dressing kan dog fint laves dagen før.

Jomfruhummersalat

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest