Hvide asparges serveret med brunet smør, hasselnødder, parmaskinke og hjemmelavede brødcroutoner er den perfekte forret til gæsterne. Den er nem at lave og smager fantastisk.

Jeg har i dag også lavet en anden lille servering med hvide asparges, som er mere egnet som tilbehør end forret og det er hvide asparges bare med brunet smør, hasselnødder og citron. Nemt og lækkert og super tilbehør til sommermaden. Du kan finde den opskrift lige HER.

Jeg elsker hvide asparges, men har før i tiden altid kun fået dem i suppe eller asparges og det er jo ikke ofte man får hverken aspargessuppe eller tarteletter. Så denne ret er virkelig en lækker måde at få hvide asparges på og en god ret, som gæsterne vil elske.

Jeg elsker både hvide og grønne asparges og du kan finde alle mine opskrifter med asparges lige HER. Jeg kan virkelig også anbefale mine butterdejspakker med grønne asparges, cheddar og parmaskinke. De er perfekte at tage med på tur.

De hvide asparges er en sæsonråvare omkring slut forår og start sommer, så det er bare med at nyde dem i mens der er her.

Tips til disse hvide asparges

Jeg koger mine asparges i saltet vand med smør, men de kan også bare koges i vand.

Hvide Asparges Med Brunet Smør, Hasselnødder, Skinke Og Croutoner Hvide Asparges Med Brunet Smør, Hasselnødder, Skinke Og Croutoner Hvide Asparges Med Brunet Smør, Hasselnødder, Skinke Og Croutoner

Hvide Asparges Med Brunet Smør, Hasselnødder, Skinke Og Croutoner
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 1 stemme

Hvide Asparges Med Brunet Smør, Hasselnødder, Skinke Og Croutoner

Lækre hvide asparges med brunet smør, hasselnødder, skinke og croutoner
Ret Forret, Hvide asparges
Køkken Dansk
Keyword Brunet smør, Croutoner, Hvide asparges, Parmaskinke
Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

 • Sæt vand med lidt salt og de 200 g smør til at små simre. 
 • Skræl de hvide asparges og skær bunden af. 
 • De skal nu i det simrende vand og have 3-5 minutter eller, indtil de de føles næsten møre, men med en smule bid endnu. 
 • Imens hakkes hasselnødderne groft. 
 • Lad de hvide asparges dryppe af. 
 • I en lille gryde kommes de 150 gram smør i og det skal have god varme. Så vil det begynde at bruse og herefter brune og dufte af nødder - pas på det ikke bliver for varmt.
 • Kom de hakkede hasselnødder i smørret imens det er ved at brune, så de også får lidt farve. 
 • Skær skorpen af brødene og smelt de 40 gram smør på en pande. 
 • Skær brødene i små tern og knust hvidløget. 
 • Steg brødstykker og hvidløg på en pande, indtil de er sprøde og gyldne. 
 • Hak persillen. 
 • De hvide asparges er nu klar til at bliver serveret med brunet smør med hasselnødder, lidt citronsaft og citronskal over, parmaskinke, brødcroutoner og persille på toppen. 
 • Velbekomme. 

Noter

Du kan også nøjes bare med saltet vand og ingen smør. 

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Hvide Asparges Med Brunet Smør, Hasselnødder, Skinke Og Croutoner Hvide Asparges Med Brunet Smør, Hasselnødder, Skinke Og Croutoner Hvide Asparges Med Brunet Smør, Hasselnødder, Skinke Og Croutoner