Græsk Farsbrøds Inspireret Brød

Græsk Farsbrøds Inspireret Brød

Jeg elsker det her nemme brød! Det skal ikke æltes og kommes på en bageplade med 2 skeer, så det kan ikke være meget nemmere! Brødet her er græsk farsbrøds inspireret, så der er feta, hvidløg og persille i. Det perfekte brød til aftensmaden 🙂

Du kan selvfølgelig lave disse lækre brød uden feta, hvidløg og persille. Det er en brødopskrift jeg har brugt i mange år og min mor altid bruger. De er så nemme at lave i forvejen, fryse ned og tage op, når de skal bruges. De er fantastiske med lidt smør til. Disse brød med feta, hvidløg og persille behøver dog ikke smør – selvom det selvfølgelig ikke skader 😉 Jeg kan vel ikke være den eneste der elsker smør på lunt brød?

3 brød – en bageplade

25 gram gær
6 dl lunken vand
1 spsk honning eller lys sirup
1½ tsk salt
750 gram hvedemel*
325 gram salattern
2 fed knust hvidløg
1 bundt hakket persille

* Du kan også bruge 250 gram durum og 500 gram hvedemel eller lege lidt med andre meltyper 🙂

Sådan laves de:

Kom gær, vand, honning (eller sirup) og salt i en skål. Rør det hele godt sammen.

Tilføj nu hvedemel og rør, indtil du har en klistret dej – alt melet skal bruges.

Kom salattern, persille og hvidløg i.

Rør det hele godt, men forsigtigt så fetaternene ikke ødelægges, og kom herefter et klæde over og lad dejen hæve i 1 time.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 alm.

Gør en bageplade klar med bagepapir og brug herefter to skeer til at forme 3 brød – dejen er klistret, så brug ikke dine hænder 😉

Bag dem i ovnen i 32-35 minutter og de er herefter klar til servering.

Velbekomme!

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg har desuden også lige oprettet en gruppe på Facebook dedikeret til min blog her, hvor jeg vil dele hver gang der kommer noget nyt på bloggen, jeg vil også dele videoer jeg laver i køkkenet og I er mere end velkommen til at spørge løs derinde, hvis I har spørgsmål til mine opskrifter! I er mere end hjertelig velkommen derinde – gruppen er lige HER. 

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig.2 thoughts on “Græsk Farsbrøds Inspireret Brød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *