Friteret havarti hapsere eller bare friteret ost smager altid himmelsk! Servér dem som snack for dine gæster. Nyd dem som snack med en dip til eller servér dem til eller på en salat, pastaret, i pitabrød eller i en lækker sandwich.

I samarbejde med Ostogko.dk og mejeriforeningen sætter vi fokus på mere brug af økologisk ost. Der er masser af lækre varianter af økologisk ost i dit lokale supermarked – perfekte til tapasbordet, aftensmadsretter, madpakken og den søde tand. Her har jeg lavet friteret flødehavarti med økologisk havarti.

Opskrift på friteret ost

Friteret Havarti Hapsere
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 1 stemme

Friteret havarti

Friteret havarti ost med dip til – lækre ostesnacks.
Ret Friteret ost, Snack
Køkken Dansk
Keyword Flødehavarti, Ost
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 24 stk

Ingredienser

 • 350 g økologisk flødehavarti
 • 5 æg
 • olie til fritering

Melmix

Pankomix

Sådan gør du

 • Først laves dippen.
 • Hak rødløg og purløg fint og rør sammen med resten af ingredienserne til dippen og smag den til med salt. Stil dippen på køl, indtil den skal bruges.
 • Rør alle ingredienserne sammen til melmiksen i en skål og alle ingredienserne til pankomikset i en anden skål.
 • Letpisk æggene i en tredje skål.
 • Skær havarti ud i 3 skiver – så du har 3 cirkler. Del hver cirkel i 8 stykker, så du har små trekanter.
 • Vend ostestykkerne end ad gangen i melmikset, æg, melmikset, æg og til sidst i pankomikset. Det er vigtigt at osten bliver godt paneret.
 • Varm olie i en gryde til 175 grader og fritér 4-6 stykker ost ad gangen. Når de er gyldne tages de op og drypper af på køkkenrulle.
 • Når alt ost er friteret, så serveres de sammen med dippen. Velbekomme.

Noter

Ostehapserne er bedst serveret med det samme, så osten er fyldende og lækker indeni. Spises alle ikke, så kan de opbevares i lufttæt beholder på køl og så lunes i airfryer ved 200 grader, indtil de er sprøde igen. Der er dog risiko for at nogle af dem vil flyde med ost, når de genlunes, da airfryer eller ovn luner hapserne langsommere end fritureolien.

Tips til opskriften

For at sikre at osten bliver indeni, når de friteres, så er det vigtigt med mel, æg, mel før æg igen og så panko. Da melmisket laver en slags dej rundt om osten, som sikre at de holder osten nogenlunde indeni – der kan stadig komme et lille hul, men osten vil ikke løbe ud.

Jeg bruger disse sprøde oste som snack, men de kan også bruges ovenpå en salat eller i en burger eller tortilla wrap.

Friteret Havarti Hapsere

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Relaterede indlæg

Knoppers cheesecake

Knoppers cheesecake

Knoppers cheesecake eller cheesecake med knoppers smager himmelsk! Denne opskrift er med et hasselnøddecrememix, som giver den helt rigtige knopperssmag. Jeg kommer lidt vanilje i cheesecakecremen, da det bare smager himmelsk. Det er samtidig vigtigt at få ristet…

Brødbåde med kødsauce

Brødbåde med kødsauce

Brødbåde med kødsauce eller fyldt brød med kødsauce og ost smager så godt! Det er den perfekte aftensmadsret for hele familien, som ingen tid tager at lave. Denne ret med kødsauce tager under 40 minutter at bikse sammen og meget af tiden er i ovnen, så der kan laves…

Karamel cheesecake i glas

Karamel cheesecake i glas

Reklame / Karamel cheesecake i glas med kiksebund og bær på toppen. En lækker dessert til gæsterne til enhver anledning. I samarbejde med Ostogko.dk og mejeriforeningen sætter vi fokus på mere brug af økologisk ost. Der er masser af lækre varianter af økologisk ost i…