Boller i karry er og vil altid være en af favoritterne herhjemme. Jeg har dog givet et twist med kødbollerne ved at bruge kyllingekød i stedet for. Retten tager ingen tid at lave heller ikke selvom kødbollerne er hjemmelavede.

Jeg elsker hvor nem denne boller i karry er at lave, selvom kødbollerne er hjemmelavet. Tricket til at lave små kødboller hurtigt er i en spøjtepose og en kniv. Klassisk boller i karry serveret over ris er altid et hit i familien. Retten er en rigtig comfort food for hele familien. Ønskes der en ikke helt klassisk boller i karry, så kan man evt. tilføje lidt små æbletern og løg i saucen.

Kødboller i sig selv er frysevenlige og selve retten med sovs er også frysevenlig, så et tip kunne også være at lave dobbelt portion, så der er lidt til fryseren.

Prøv også million karry – et mix af million bøf og boller i karry.

Boller I Karry
Udskriv Pin Opskriften
4.97 fra 31 stemmer

Boller I Karry Med Kyllingekødboller

En virkelig lækker og simpel boller i karry med hjemmelavede kyllingekødboller.
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Keyword Karry, Kødboller
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

KØB HOS NEMLIG

Sådan gør du

 • Kog risene efter pakkens anvisning.
 • I en gryde kommes vand og bouillonterninger i.
 • Lad det komme tæt på kogepunktet – men det skal ikke koge. Kødbollerne skal blot pocheres.
 • Fin hak det halve løg og rør i kyllingekødet sammen med et æg og godt med salt og peber.
 • Kom farsen i en sprøjtepose.
 • Klip et hul i posen og tryk 1-1½ cm pølse ud og brug en lille kniv til at skære af. Sådan får du nemt lavet masser af små kødboller. Lad dem ploppe ned i den varme bouillon. Du skal evt gøre det over flere omgange, hvis der ikke er plads til dem alle. Se evt. video længere nede i indlægget.
 • Kødbollerne skal kun lige pochere i 1-2 minutter, da de ikke er ret store og de kommer over i den varme karrysauce.
 • Når de er færdige, så tag dem op med en hulske og over i en skål – gentag dette indtil du har pocheret alle kødbollerne.
 • Når kødbollerne er færdige, så smeltes smør i en gryde og mel og karry steges af i 1 minut uden at tage farve. Se evt. video længere nede i indlægget.
 • Tilføj nu 400 ml af bouillonen, som kødbollerne blev tilberedt i, lidt ad gangen i mens der røres godt rundt – brug evt. et piskeris.
 • Tilføj så fløde og mælk, og lad det komme op og simre.
 • Smag saucen godt til med salt og tilføj herefter kødbollerne.
 • Lad kødbollerne små simre med saucen i et til to minutter før retten serveres over ris.
 • Velbekomme.

Noter

Retten kan nemt holde sig i 3 dage i køleskabet i lufttæt beholder og den er også frysevenlig.

Tips til opskrift

Jeg bruger kylling til kødbollerne, men du kan også sagtens bruge hakket svinekød eller svin og kalv.

Fordi der er løg i kødbollerne, så har jeg ikke løg i saucen. Du kan dog sagtens tilføje løg (og evt. små tern af æbler) i saucen. Jeg vil blot stege løg og æbler lidt i smør før mel og karry røres i. Peberfrugt, gulerødder og ærter passer også godt i, hvis man ønsker lidt grøntsager i sin boller i karry.

Skal retten smage lidt af barndom, så anbefaler jeg en mild karry. Jeg bruger den fra Santa Maria.

Har du ikke en sprøjtepose eller ønsker du større kødboller, så kan du sagtens forme kødbollerne med to skeer og dyppe dem i vand efter hver kødboller – husk dog at pochere dem i længere tid.

Tilbehør til boller i karry

Jeg serverer altid boller i karry over ris og jeg bruger altid jasminris til, men brug lige den slags ris du bedst kan lide.

Udover ris, så er opskriften også rigtig god serveret sammen med en sprød salat – jeg kan anbefale at komme æbler i den salat og/eller granatæble.

Sådan laves retten

Boller I Karry
Opskrift på boller i karry

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.