Bagt blomkål med hytteostcreme er skønt tilbehør til aftensmaden og frokosten. Den kan også nydes som et vegetarisk måltid i sig selv med lidt lækkert brød til og evt. en sprød salat.

Hytteostcremen går perfekt sammen med det bagte blomkål med parmesan. Det giver lidt syre og cremet til retten og så kan du bruge lige de urter, som du bedst kan lide.

Prøv også bagt blomkål med fetacreme

Opskrift på bagt blomkål med hytteostcreme

Bagt blomkål med hytteostcreme opskrift
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 3 stemmer

Bagt blomkål med hytteostcreme

Bagt blomkål med hytteostcreme kan sagtens være et måltid i sig selv med lidt lækkert brød til, men jeg anvender den her som tilbehør – derfor 4 personer.
Ret Bagt blomkål, Hytteostcreme
Køkken Fusion
Keyword Blomkål, Hytteost, Parmesan
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 varmluft og gør en bageplade klar med bagepapir.
  • Skær blomkål ud i mindre stykker og riv parmesanen. Vend blomkål, parmesan, hvidløg, olie og godt med salt og peber sammen.
  • Fordel blomkål på bagepladen og er der rester af ost i skålen, så fordel det ovenpå blomkålstykkerne. Bag blomkål i 20-25 minutter, eller indtil de har fået god farve.
  • Imens blendes hytteost med purløg, løgpulver og salt og peber i en minihakker. Den skal køres til en creme – det tager lidt tid før den bliver glat. Smag cremen godt til med salt og peber.
  • Kom cremen på et fad og top med den bagte blomkål. Velbekomme.

Noter

Cremen kan godt holde sig et par dage på køl i lufttæt beholder. Skal retten have lidt knas, så rist nogle pinjekerner på en tør pande og drys over.

Tips til opskrift

Cremen kan godt holde sig et par dage på køl i lufttæt beholder. Skal retten have lidt knas, så rist nogle pinjekerner på en tør pande og drys over.

Bagt blomkål med hytteostcreme opskrift

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Relaterede indlæg

Bagt aubergine med yoghurtsauce

Bagt aubergine med yoghurtsauce

Bagt aubergine med yoghurtsauce er det perfekte tilbehør til aftensmanden eller buffetbordet. Den kan nydes kold som varm. Jeg elsker bare en skøn auberginesalat! Prøv denne lette og velsmagende opskrift af kombineret mørt auberginekød med krydret smag og…

Spidskålssalat

Spidskålssalat

Spidskålssalat med pesto, saltmandler og feta. En virkelig lækker salat som er perfekt tilbehør til aftensmaden eller frokosten. Salaten er skøn til alt fra grillmaden, på buffetbordet, til en steg eller som måltid i sig selv evt. med stegt halloumi i stedet for feta…

Den Bedste Persillesalat Med Tomat, Feta Og Mandler

Den Bedste Persillesalat Med Tomat, Feta Og Mandler

Persillesalat er bare så godt. Jeg elsker at bruge feta i salat og det går så godt sammen med persille! Salaten er frisk og lækker og godt tilbehør til aftensmaden eller ovenpå brød, som en form for anderledes bruschetta – det smager så godt. Kombinationen af persille…