Hvidløgsolie smager himmelsk og er simpelt at lave. Det kan bruges til pizza, grillmad, kebabruller og meget andet.

Jeg elsker hvidløgsolie. Vi fik altid masser af bøtter med til pizzaen fra pizzamanden, da jeg boede hjemme. Så kom vi lidt fra det igen og jeg havde helt glemt hvor godt det smagte. Så her er min version af hvidløgsolie, som er perfekt til pizza, kebabruller, grillmad og meget andet.

Prøv hvidløgsolien i hjemmelavet kebabruller.

Hvidløgsolie
Udskriv Pin Opskriften
4.59 fra 29 stemmer

Hvidløgsolie

Lækker hjemmelavet hvidløgsolie
Ret Hvidløgsolie
Køkken Fusion
Keyword Hvidløg
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Varm olien i en gryde til den når 75 grader.
  • Kom hvidløg og den varme olie i en minihakker og kør i cirka 20-30 sekunder – Kan din maskine ikke holde til at køre non-stop, så kør 10 sekunder ad gangen og hold en lille pause før der køres igen.
  • Kom den færdige hvidløgsolie i en beholder og stil på køl. Den er allerbedst, når den er helt afkølet og har fået lov til at trække – du kan med fordel forberede den dagen før.
  • Så kan den herefter nydes på f.eks. pizza.

Noter

Den færdige hvidløgsolie kan holde sig en uges tid på køl.
Det er vigtigt at olien varmes op både mht. bakterier men også for at få smagen ud af hvidløgene, så olien også har fantastisk smag og hvidløgene ikke er for stærke.
Har du ikke en minihakker eller blender, så brug en stavblender – men så skal mikset nok blendes i 1 minut eller længere.

Hvidløgsolie

Nogle laver hvidløgsolie bare ved at røre knust hvidløg med olie, men dette anbefaler jeg ikke. Hvidløgene er stærke og selve olien smager ikke af ret meget. Jeg anbefaler min metode her for masser af smag i olien og knap så kraftigt spark fra hvidløgene.

Jeg anbefaler at lave olien dagen før, så det hele kan få lov til at trække – så smager det nemlig helt fantastisk.

Hvorfor bliver hvidløgene grønne?

Der kan ske en kemisk reaktion, når hvidløgene skæres, hakkes eller presses med det metal de rører ved. Dette sker der ikke noget ved udover udseendet. Jeg kørte hele hvidløg og olie i blender og oplevede ikke de blev grønne ej heller efter nogle dage.

Jeg har dog oplevet det, hvis jeg presser hvidløgene igennem en hvidløgspresser og efter rører det i varm olie. Derfor anbefaler jeg at køre hvidløgene på minihakker, foodprocessor eller blender også for at få mest mulig smag ud i olien.

Se mig lave hvidløgsolien her

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Hvidløgsolie
Hvidløgsolie