Æblecrumble kage er den perfekte efterårsdessert, som alle vil elske. Syren fra æblerne sammen med marcipanen og den lækre dej, smager bare så godt.

Jeg elsker især at servere vaniljeis til æblecrumble kage, men pisket fløde evt. med vanilje eller creme fraiche til er også rigtig lækkert.

Æblecrumble er en skøn og enkel dessert, der bringer varmen og smagen af efterår. De saftige æbler er bagt til til møre og pakket ind i en sprød crumble. Denne dessert er let at lave og er en ideel afslutning på et hyggeligt måltid eller til en hyggelig stund til en god kop kaffe.

Kagen her er frysevenlig, så er der mulighed for det, så lav gerne dobbelt portion, så er der nem dessert i fryseren til gæster.

Se meget gerne den nemme how to video længere nede i indlægget. Den viser hvordan jeg laver kagen fra start til slut og viser konsistens på crumble og kommer med lidt tips til kagen.

Prøv også hasselback æbler

Opskrift på æblecrumble kage

Æblecrumblekage
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 7 stemmer

Æblecrumblekage

Lækker opskrift på skøn æblecrumblekage.
Ret Æblekage
Køkken Dansk
Keyword Æbler, Crumble, Hasselnødder, Kage
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 10 personer

Ingredienser

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 165 varmluft.
 • Hak hasselnødderne groft.
 • Smuldr sukker, mel, havregryn, smør. hasselnødder og kanel sammen til en crumble. Der skal ikke være noget tørt mel tilbage.
 • Skræl æblerne og skær i 0,5-1 cm tykke skiver – se evt. video længere nede.
 • Skær marcipan i skiver.
 • Kom halvdelen af crumble i en 24 cm tærteform og tryk mikset lidt ned.
 • Fordel halvdelen af marcipanen og herefter æblerne, så skiverne ligger lidt ind over hinanden.
 • Så resten af marcipanen og til sidst den sidste crumble og tryk det lidt ned, så dejen bedre holder sammen.
 • Bag tærten i cirka 50 minutter i ovnen eller, indtil den er rigtig god mørk gylden.
 • Lad tærten køle lidt før den serveres med vaniljeis.
 • Velbekomme.

Noter

Tærten kan også nydes kold. Den er også frysevenlig og skal blot tø op og lunes i ovnen. 

Tips til opskriften

Tærten kan også nydes kold, men jeg anbefaler klart at den er lun, så er den allerbedst. Den er også frysevenlig og skal blot tø op og lunes i ovnen. 

Det er en crumblekage, så det er ikke sikkert at hele kagen kan skæres ud i flotte stykker, men uanset hvad, så smager den bare lækkert.

Det er nemmeste at fryse kagen direkte i formen – er dette ikke en mulighed, så start med at fryse kagen i en pose med et skærebræt under kagen udenpå posen eller andet, og når den er frossen kan skærebrættet fjernes.

Sådan laver jeg æblecrumble kage

Hvad kan man servere til æblecrumble?

En klassisk måde at servere æblecrumble på er med en kugle vaniljeis eller en skvæt let pisket flødeskum, der tilføjer en cremet kontrast til den varme og sprøde crumble. Jeg kan også anbefale creme fraiche, gerne 38%, rørt op med lidt vanilje.

Hvis du ønsker at tilføje lidt ekstra til desserten, så kan du servere æblecrumble med en klat karamelsauce eller en frisk og let citroncreme eller frugtsirup sammen med is, fløde eller creme fraiche.

Æblecrumblekage

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.