Æblecrumble med marcipan, vanilje og hasselnødder. En nem kage, som kan serveres med is, vaniljecreme, pisket fløde eller creme fraiche.

Jeg elsker en skøn crumble med æbler serveret med en klat vaniljeis. Det smager af efterår.

Æblecrumble

Du kan bytte æbler ud med f.eks. pærer, men er pærerne meget modne, så vil jeg kun bruge halv mængde farin, da de så er meget søde.

Jeg elsker at spise vaniljeis eller fløde til. Men du kan også nemt servere creme fraiche eller vaniljecreme til din æblecrumble.

Er du vild med bagte æbler, så skal du prøve mine hasselback æbler. Smager fantastisk og er en dessert, som er færdig på ingen tid! Du kan finde opskriften HER.

Æblecrumble er ikke svær at lave og det er en simpel og nem kage, hvis man hurtigt skal bikse en kage sammen til gæsterne.

Du kan bruge lige de æbler, som du bedst kan lide. Men jeg anbefaler nogle lidt syrlige æbler, men ellers kan du tilføje lidt ekstra citron til mikset, hvis dine æbler er søde.

Æblecrumble
Udskriv Pin Opskriften
4.80 fra 5 stemmer

Æblecrumble

Lækker æblecrumble til 6 personer
Ret Æblekage, Dessert
Køkken Dansk
Keyword Æblecrumble, Æbler, Hasselnødder, Marcipan
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Crumble

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  • Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre tern.
  • Vend æblerne med citron, farin og kornene fra en vaniljestang i et fad.
  • Hak hasselnødder groft.
  • Skær smør i tern.
  • Smuldre mel, havregryn, hasselnødder, marcipan, sukker og smør sammen til en crumble. En smuldredej, hvor alt sukker, mel og havregryn skal være smuldret sammen.
  • Tilføj crumble ovenpå æblerne.
  • Bag æblecrumble i cirka 20 minutter eller, indtil toppen er flot gylden.
  • Lad kage køle lidt før den serveres.
  • Velbekomme.

Noter

Kagen kan også laves og bages dagen i forvejen og opbevares i køleskabet. Så kan du blot lune den i ovnen før servering.
Æblecrumble
Æblecrumble med marcipan

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Opskrift på æblecrumble