Tunfrikadeller med chili og persille smager så lækkert. De er vendt i panko, så de er lækre sprøde. Kan nydes til salat, i pitabrød, rugbrød og meget andet.

Intet som lækre hjemmelavede tundeller. De tager ikke lang tid at lave og kan bruges til så meget. Frikadeller lavet af tun på dåse er noget der virkelig hitter herhjemme – vi elsker at de er så nemme og hurtige at lave.

Prøv også en lækker pastasalat med tun.

Opskrift på tunfrikadeller

Tunfrikadeller opskrift - opskrift på tunfrikadeller
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 7 stemmer

Tunfrikadeller

Lækre sprøde og saftige tunfrikadeller.
Ret Tunfrikadeller
Køkken Amerikansk, Dansk
Keyword Tun
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 16 stk

Ingredienser

Sådan gør du

  • Snit løg, hvidløg og chili fint.
  • Hak persillen.
  • Dræn tun og kom i en skål sammen med løg, persille, ½ dl rasp, hvidløg, chili, æg og mayonnaise.
  • Tilføj nu salt, peber og citronsaft og smag gerne mikset til (se noter).
  • Når alt er rørt godt sammen, så form en masse bøffer/flade frikadeller ud af mikset og kom dem på noget bagepapir eller tallerkener. Jeg lavede 16 stk, men du bestemmer selv hvor store eller små du ønsker dem.
  • Mikset er ret porøst, men vend dem alle forsigtigt i panko.
  • Kom nu godt med olie på en pande og steg frikadellerne nogle stykker ad gangen, indtil de er gyldne og sprøde på begge sider.
  • Server når alle er stegt.
  • Velbekomme.

Noter

Ønsker du ikke at smage mikset til pga æg, så tilføj alt før æg og smag til og rør så æggene i.
Frikadellerne er også gode kolde til f.eks. salat, sandwich, rugbrød eller andet. 
De kan holde sig et par dage på køl i lufttæt beholder.

Tunfrikadeller

Tunfrikadeller kan laves med mange ting. Jeg bruger persille, løg og chili, men du kan nemt bruge andre urter f.eks. dild eller purløg og løg kan skiftes ud med f.eks. peberfrugt eller andet lækkert.

Farsen er porøs, så pas på når du vender dem i panko – de er dog nemme at trykke sammen igen og forme til flade frikadeller.

Husk at smage dellerne til. Enten kan du smage hele mikset til når det røres sammen eller du kan lave en lille prøve og stege.

Tilbehør til tunfrikadeller

Vi nød de her tunfrikadeller med lidt salat og hjemmelavet dressing til. Men de er også fantastiske i f.eks. pitabrød med dressing, på rugbrød, pastasalat og meget andet.

De kan også serveres til rugbrød med f.eks. hjemmelaver remoulade.

Tunfrikadeller
Hjemmelavede tundeller

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!