Stegte ris er en ret, som vi elsker herhjemme. De tager ingen tid at bikse sammen og kan nemt laves med grøntsager fra grøntsagsskuffen, så den er super til tøm køleskabet dage.

Stegte ris er en perfekt hverdagsret, når aftensmaden gerne må laves hurtigt. Jeg har lavet en version her med æg, men retten kan også sagtens laves med f.eks. kylling, oksekød eller svinekød. Retten er god med f.eks. en sprød salat til.

Længere nede i indlægget kommer jeg med flere forslag til hvad du kan servere til ris stegt på wok eller på en pande.

Prøv også stegte nudler

Opskrift på stegte ris

Stegte ris
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 4 stemmer

Stegte ris

Opskrift på lækre stegte ris!
Ret Stegte ris
Køkken Asiatisk
Keyword Ris, Stegte ris
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 7 minutter
Samlet tid 22 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

 • 3 dl jasminris tjek noter
 • 1 peberfrugt
 • 1 bdt forårsløg
 • 4 fed hvidløg
 • 100 g ærter
 • 3 æg
 • olie
 • 1 spsk brun farin
 • 4 spsk maggi en slags soya – andre soyaer kan også bruges, men maggi er også en smagsforstærker. Maggi sælges i flasker med rødt løg.
 • spsk sort soya jeg bruger orange label healthy boy brand – se noter

Sådan gør du

 • Kog risene i letsaltet vand – skal stegte ris være allerbedst, så lav dem dagen før. Lav evt. en ret, som kræver ris til og så kog ekstra. Disse ris kommes på køl – tjek gerne noter om ris.
 • Skær peberfrugt i tern, skær forårsløg i 2 cm stykker og skær hvidløg i tynde skiver.
 • Rør brun farin, maggi og sort soya sammen.
 • I en varm wok eller pande tilføjes olie og peberfrugt, forårsløg og hvidløg stegtes i et par minutter. Skub grøntsagerne lidt til side i wokken og tilføj æg og steg dem kort og vend så det hele sammen.
 • Kom risene og de frosne ærter i og steg det kort. Tilføj soyamikset og vend det hele sammen.
 • Servér de stegte ris – velbekomme.

Noter

Ris til stegte ris er altid bedst, når de har været i køleskabet natten over. Så forbered dem meget gerne før. Stegte ris kan godt laves med nye varme ris, men det vil give en blødere konsistens. Så husk gerne, at lave risene dagen før og kom på køl.
 
Kan sort soya undlades? Ja, det kan godt undlades. Men det giver den mørke farve på risene og en rigtig god smag – når det bruges i de retter mængder (den er ret intens i smagen). Hvis du undlader den sorte soya, så tilføj ½ spsk ekstra brun farin og det kan være at risene skal have lidt ekstra maggi – så smag godt til. 

Tips til opskriften

Ris til stegte ris er altid bedst, når de har været i køleskabet natten over. Så forbered dem meget gerne før. Retten kan godt laves med nye varme ris, men det vil give en blødere konsistens. Så husk gerne, at lave risene dagen før og kom på køl. 

Kan sort soya undlades? Ja, det kan godt undlades. Men det giver den mørke farve på risene og en rigtig god smag – når det bruges i de retter mængder (den er ret intens i smagen). Hvis du undlader den sorte soya, så tilføj ½ spsk ekstra brun farin og det kan være at risene skal have lidt ekstra maggi – så smag godt til. 

Stegte ris kan også nydes kolde, så de kan sagtens bruges i madpakken eller i picnickurven.

Hvad kan man servere til stegte ris?

Du kan vælge at tilføje f.eks. bagte eller stegte grøntsager til de stegte ris – eller bare dampet broccoli. Hvis du foretrækker kød til retten, så kan du servere risretten sammen med f.eks. stegt kylling, rejer, oksekød eller svinekød tilberedt i saucer som teriyaki, sur/sødsuce eller anden sauce. Jeg kan også anbefale indbagt kylling eller indbagte rejer til de stegte ris.

Sådan noget som kimchi eller edamamebønner ved siden af de stegte ris er også lækkert. Dampede eller stegte dumplings fungerer også så godt, som tilbehør til retten. Du kan også servere f.eks. hakkede saltede peanuts til risene, så man kan få noget knas på sin ret.

Stegte ris

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest