Salat med stegt halloumi og hjemmelavet ranchdressing. Denne salat er en måltidssalat i sig selv, men den er bestemt også god som tilbehør til f.eks. en frokost eller aftensmaden.

Salaten her kan sagtens forberedes dagen før til f.eks. et lækkert buffetbord eller gæster en lørdag aften. Jeg anbefaler dog først at samle salaten på dagen, så salatbladene er helt sprøde. Så forbered alle delelementerne – dressing for sig, pasta for sig med lidt olie og citron, skær sukkerærter og steg halloumi (den kan evt. lunes på panden på dagen).

Prøv også friteret halloumi – det vil også smage så godt på en salat.

Opskrift på salat med stegt halloumi

Salat med stegt halloumi
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 4 stemmer

Salat med stegt halloumi

Skøn salat med stegt hallouni og dressing. Den kan fint bruges som en let frokost i sig selv med lidt godt brød til.
Ret Salat
Køkken Fusion
Keyword Halloumi, Pasta
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Se gerne min nemme how to video længere nede i indlægget.
  • Kog cous cous pastaen efter pakkens anvisning og skyl så pastaen under den kolde hane. Vend herefter en lille smule olie i, så pastaen ikke klistrer sammen.
  • Imens pastaen koger, så laves ranchdressing.
  • Skær hallumi i skiver og steg dem gyldne på en varm pande med lidt olie, salt og peber.
  • Skær sukkerærter i 2-3 stykker hver.
  • Vend lidt citronsaft i pastaen.
  • Vend pastaen med salatbladene og sukkerærter.
  • Kom lidt af mikset på et fad og top med lidt dressing og kom så mere af mikset ovenpå og top med mere dressing. Tilføj så den stegte hallumi og karse.
  • Velbekomme.

Tips til opskriften

Salaten kan fint holde et par dage – men halloumi er klart bedst lige efter det er stegt – det smager dog ganske fint kold i madpakken dagen efter stadigvæk, det er bare lidt mere fast i konsistens.

Salat med stegt halloumi

Hvad kan man servere til salat med halloumi?

Salaten i sig selv kan sagtens nydes som et måltid, da halloumi mætter godt. Men salat med halloumi er også fantastisk som tilbehør. Ønskes måltidet vegetarisk, så kan jeg anbefale grillede grøntsager som peberfrugter, aubergine og/eller squash – giv gerne aubergine og squash en del krydderi. Grillet eller stegt blomkål eler spidskål er også godt til salat med halloumi.

Må der gerne serveres kød eller fisk til salaten så passer særligt oksekød og kylling til halloumi og rejer vil også være rigtigt godt til – eller lidt lækkert grillet laks.

Brød er også altid lækkert til salater – her serverede jeg blot lidt ristet brød med smør til,men f.eks. ostebrød, hvidløgsbrød elelr bruschetta vil også passe rigtig godt til.

Salat med stegt halloumi

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest