Pølsegryde er en ret for hele familien! Den smager himmelsk og tager under 30 minutter at lave. Gryderetten passer godt til forskelligt tilbehør, så den er god uanset om I bedst kan lide ris, kartofler eller pasta – eller blomkålsris.

Foruden den lækre gryderet i sig selv, så passer pølsegryde også rigtig godt sammen med dampet broccoli eller ovnbagt blomkål. Jeg serverer denne gryderet med pølser sammen med ris, men gryderetten er også god sammen med pasta. Pasta og pølser går altid så godt sammen.

Prøv også oksekød i whiskysauce.

Opskrift på pølsegryde

Pølsegryde
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 8 stemmer

Pølsegryde

Lækker og nem pølsegryde – en ret for hele familien.
Ret Pølsegryde
Køkken Dansk
Keyword Cocktailpølser, Pølser
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær champignoner i kvarte, hak løget og skær pølserne i skiver – cocktailpølserne bevares hele. Skær bacon i mindre stykker.
  • I en gryde steges champignoner, løg, pølser, cocktailpølser og bacon sammen med lidt olie.
  • Når det er færdigt, så fjernes det hele fra gryden og smør og 2 spsk olie tilføjes.
  • Steg mel, karry og paprika – men pas på varmen.
  • Rør tomatpastaen i og lad det stege med.
  • Rør vand i lidt ad gangen – alt skal bruges.
  • Kom bouillonterninger, passata og fløde i og lad mikset komme op og simre.
  • Når saucen er tyknet efter et par minutter så kommes svampe, pølser, løg og bacon i saucen og den smages godt til med salt og peber.
  • Så er retten klar til servering – f.eks. til ris.
  • Velbekomme.

Noter

Retten er frysevenlig og kan blot lunes i en gryde før servering. Den kan også fint holde 3-4 dage i køleskabet i lufttæt beholder.

Tips til opskrift

Retten er frysevenlig og kan blot lunes i en gryde før servering. Den kan også fint holde 3-4 dage i køleskabet i lufttæt beholder.

Pølserne kan skiftes ud med andre pølser i denne gryderet med pølser – så lige dem, som du bedst kan lide.

Gerne spare lidt på kalorierne? Så kan fløde skiftes ud med enten kaffefløde eller sødmælk – men retten bliver ekstra god og cremet med fløde.

Hvad kan man servere til gryderet med pølser?

Pølsegryde er en opskrift, som er lækker serveret sammen med f.eks. ris som her eller sammen med pasta eller kartofler. Hvis kartofler, så er retten god til både pomfritter, ovnbagte krydrede kartofler, kogte kartofler, brasede kartofler, kartoffelmos og mange flere versioner.

Pølsegryde er en tung ret – perfekt til efteråret og vinteren. Men den kan selvfølgelig nydes året rundt. Jeg anbefaler en god salat til – f.eks. min spidskålssalat.

Pølsegryde

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest