P-tærter – fransk nougat med peanuts dyppet i mørk chokolade. Noget af det bedste hjemmelavet slik, som man kan lave. Jeg elsker hjemmelavet juleslik og p tærter er noget der bare smager himmelsk.

Disse hjemmelavede p-tærter er perfekt til slikskålen eller givet i værtindegave. P-tærter kan opbevares i køleskabet i lufttæt beholder eller i et køligt rum – de kan holde sig længe, men vores var spist efter en uge.

Hvis du ikke vil køre klassiske p-tærter, så kan du toppe dem med andre slags nødder – f.eks. saltmandler.

P tærter er fantastisk juleslik – dog kan de nydes året rundt. Ønskes andre opskrifter på juleslik, så prøv også melt aways.

P-tærter
Udskriv Pin Opskriften
4.50 fra 20 stemmer

P-tærter

P-tærter – opskrift på lækre hjemmelavede p-tærter. Antal svinger alt efter hvor stor en udstikker der bruges og hvor tykt man laver det franske nougatlag.
Ret P-tærter
Køkken Dansk
Keyword Juleslik, P-tærter, Slik
Forb. tid 50 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 25 stk

Ingredienser

Sådan gør du

 • Kom vand, sukker, glukose og honning i en gryde og så skal mikset varmes op til 150 grader – termometer er vigtig.
 • Det vil gå langsomt i starten og pludselig vil den stige, så hold øje ind i mellem.
 • Imens sukkermassen varmes op, så piskes æggehvider stive.
 • Når mikset rammer 150 grader, så tages gryden af varmen og imens der piskes i æggehviderne, så tilføjes sukkermassen i en tynd stråle – se evt. min video længere nede i indlægget.
 • Når alt er i, så piskes der videre, indtil mikset virker godt sejt.
 • Tag et stykke bagepapir og drys med flormelis igennem en sigte og kom mikset ud på – drys så flormelis over, så det kan trykkes lidt fladere (du bestemmer tykkelsen – husk de bliver lidt fladere, når peanuts kommes på).
 • Fordel peanuts ovenpå og tryk dem lidt ned – se evt. video længere nede i indlægget.
 • Jeg kommer et stykke bagepapir ovenpå og så skal mikset stå og tørre til dagen efter.
 • Fjern bagepapiret fra toppen og kom flormelis i en skål og dyb udstikkeren i det og udstik så en p-tærte.
 • Jeg dypper lige p-tærtens kant i flormelis og bøster det resterende af med en pensel – se evt. video længere nede i indlægget.
 • Kom p-tærten over på bagepapir og gentag herefter processen, indtil alle p-tærterne er udstukket.
 • Smelt chokoladen i mikroovnen 10 sekunder ad gangen og rør, så ind igen i 10 sekunder og rør og gentag, indtil chokoladen er smeltet – virker chokoladen for tyk, så kan der tilføjes lidt kakaosmør.
 • Dyp p-tærterne i chokolade og kom dem på bagepapir.
 • Når alle er dyppet, så skal de på køl eller stå i et køligt rum, indtil chokoladen har sat sig.
 • Så er de klar til servering.
 • Velbekomme.

Noter

De kan opbevares i køleskabet i lufttæt beholder eller i et køligt rum – de kan holde sig længe, men vores var spist efter en uge.

Tips til p-tærte opskrift

De kan opbevares i køleskabet i lufttæt beholder eller i et køligt rum – de kan holde sig længe, men vores var spist efter en uge.

Den klistrede franske nougat er nem at lave, men opskriften kræver et termometer, så du er sikker på at ramme de 150 grader.

Hvad kan man bruge hjemmelavede ptærter til?

Udover at have dem som en del af slikskålen, så kan man også bruge dem til mange andre ting. F.eks. som bunde til flødeboller, hakket og blandet i is eller serveret ovenpå is.

Sådan laves P-tærter

P-tærter
P-tærter

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Relaterede Indlæg

Popcornkugler med toffifee

Popcornkugler med toffifee

Popcornkugler med toffifee smager skønt! Jeg laver dem gerne ved juletid, da de passer rigtig godt i konfektskålen sammen med de andre lækkerier. Popcornkugler laves med toffifee, lys chokolade, popcorn og mørk chokolade. De er rigtig nemme at lave! De kan godt laves…

Meltaways

Meltaways

Meltaways, jeg elsker dem! Det perfekte juleslik. De smelter i munden med det samme og så smager de fantastisk. De tager ingen tid at lave og kræver ikke ret meget. Meltaways er noget jeg har lavet i flere år og de er bare et hit. Jeg laver dem ret store og så plejer…

Havregrynskugler Med Baileys

Havregrynskugler Med Baileys

Havregrynskugler med Baileys. Intet som hjemmelavede havregrynskugler – specielt ved juletid. Havregrynskugler Med Baileys Lækre hjemmelavede havregrynskugler med Baileys. 30 g usødet kakao (+ ekstra til at rulle i)500 g havregryn400 g sukker200 g blødt smør2 spsk…