Ostefyldte rösti smager himmelsk! Den smeltede ost indeni og det sprøde ydre er bare det perfekte mix. De er super som tilbehør til f.eks. kød og en lækker salat.

Du kan også se mig lave dem på YouTube her.

Ostefyldte Rösti
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 1 stemme

Ostefyldte Rösti

Lækre rösti med ostefyld. Opskriften giver 7-8 rösti.
Ret Rösti
Køkken Schweizisk
Keyword Kartofler, Ost
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 8 stk

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær osten i stykker, så de passer i den runde udstikker (7 cm i diameter). Se evt. video.
  • Riv kartoflerne på den fine side af rivejernet og pres herefter alt den saft ud af de revede kartofler som muligt – evt. i en klæde eller lidt ad gangen i en fin si.
  • Rør den revet kartoffel med æg, salt og peber.
  • På et skærebræt eller bordet kommes noget af kartoffelmikset i den runde udstikker og trykkes ned i med en ske og så skal osten i og så toppes med mere kartoffelmix. De skal være cirka 1-1½ cm høje – dette gentages med hele kartoffelmikset. Så ender du med 7-8 lækre rösti.
  • Kom godt med olie i en pande – for bedste sprøde rösti skal de næsten være dække af olie, når de steges.
  • Med en tynd spatel flyttes rösti fra skærebrættet og over på panden, når olien er klar – de skal steges, indtil de er gode gyldne og sprøde.
  • Når de er gode gyldne, så skal de dryppe af på lidt køkkenrulle og drysse med lidt ekstra salt.
  • Velbekomme.

Noter

De er bedst serveret med det samme, men de kan også gemme på køl i ristes lune og sprøde på panden igen eller lunes i ovnen.

Ostefyldte rösti

Du kan sagtens pifte dem endnu mere op. F.eks. tilføjet lidt frisk hakket jalapeños sammen med osten, komme krydderier i kartoffelmikset eller bruge andre oste indeni.

Det er super vigtigt de nærmest fritere i olien for sprødeste resultat. Det er også vigtigt at osten dækkes af kartoffel er der huller, så vil osten sive ud.

Du kan lave andre forme end at brug en rud udstikker og du kan også lave mindre eller større rösti, mikset er dog lidt porøst, så jo større desto svære er de at flytte over på panden og styre på panden.

Det er vigtigt at de revet kartofler ikke skylles, da stivelsen er med til at gøre så de kan hænge sammen. Det er dog vigtigt at presse så meget saft ud som muligt – det nemmeste er at bruge et rent viskestykke eller andet.

Server dem evt. med hjemmelavet bearnaisesauce til samt kød og en skøn salat.

Du kan se mig lave dem på video her

Ostefyldte Rösti
Ostefyldte Rösti
Ostefyldte Rösti