Nakkefilet på rotisserie smager himmelsk! Denne opskrift er proppet med krydderier og er perfekt tilbehør til aftensmaden! Duften vil tiltrække selv naboen – da den dufter himmelsk under tilberedning!

Nakkefilet på rotisserie er en saftig og smagfuld måde at lave nakkefilet på, Kødet tilberedes langsomt på grillen og det bliver så mørt. Når kød tilberedes på rotisserie, så smelter fedtet langsomt hele vejen rundt og coater nærmest kødet i dets eget fedt, som giver en helt fantastisk smag. Det fedt som drypper ned på grillen er samtidig med til at sende lidt røg op til kødet, som blot giver ekstra smag. At tilberedes nakkefilet på rotesserie kan kun anbefales – mums!

Se evt. mine forslag til måder at servere kødet på længere nede i opslaget.

Prøv også nakkefilet i ovnen med sød sennep.

Opskrift på nakkefilet på rotesserie

Nakkefilet på rotisserie
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 7 stemmer

Nakkefilet på rotisserie

Lækker saftig og mør nakkefilet lavet på rotisserie – fyldt med krydderier.
Ret Nakkefilet
Køkken Dansk, Fusion
Keyword Nakkefilet
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 10 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd grillen så den er klar – ram så vidt muligt 170 grader indirekte. Min grill har 3 brændere – så den miderste forbliver slukket.
  • Fjern det værste fedt fra kødet og lav nogle dybe snit på langs og på tværs hele vejen rundt – cirka 3-4 cm dybe. Pas på de ikke bliver for dybe, da kødet skal forblive i et stykke.
  • Rør alle krydderier og olier sammen og gnub hele mikset godt ind i kødet over det hele.
  • Kom kødet på rotisserie og giv kødet cirka 2-2½ timer, eller indtil kødet har en kernetemperatur på 72 – kødet vil også stige yderligere et par grader, imens det hviler.
  • Lad kødet hvile i 15 minutter før det tages af rotisseriet.
  • Kødet kan nu enten skæres i skiver eller skæres i mindre stykker – jeg anbefaler mindre stykker, så alt kan blandes godt sammen og kødet fra midten også får lækkert krydderi.
  • Velbekomme.

Noter

Det færdige kød kan også fryses – nakkefilet er ret tilgivende, fordi det indeholder en del fedt og består af mørkt kød. Så kødet kan lunes i ovnen, når det er tøet op – gerne i et fad med f.eks. låg, så kødet holder sig saftigt.

Tips til opskriften

Det færdige kød kan også fryses – nakkefilet er ret tilgivende, fordi det indeholder en del fedt og består af mørkt kød. Så kødet kan lunes i ovnen, når det er tøet op – gerne i et fad med f.eks. låg, så kødet holder sig saftigt.

Jeg har ikke rotisserie – kan den laves i ovnen?

Ja. Nakkefilet kan også sagtens laves uden rotisserie – også på grillen. På grillen lægges kødet blodt i midten af grillen, så den kun får inddirekte varme og vend kødet ind i mellem. Jeg anbefaler altid at bruge stegetermoter uanset om det er ovnen eller i grillen den laves for bedste resultat.

I ovnen skal kødes blot have 170 varmluft, indtil den nævnte kernetemperatur og brug samme hviletid som ved grill.

Hvad kan man servere til nakkefilet på rotisserie?

I dag serveres kødet til en hjemmelavet pastasalat og lidt lækkert brød. Men nakkefilet på rotisserie passer også rigtig godt til f.eks. tacos, hvis kødet er skåret i små nok stykker.

Hvis kødet bruges til tacos, så anbefaler jeg lidt letsyltet kål og andre fintsnittet grøntsager samt en hjemmelavet mayonnaise med f.eks. urter, aioli eller chili. Det kan også være en hjemmelavet dressing.

De krydrede stykker kød kan også bruges i burger, sandwiches eller i hjemmebagte pitabrød.

Nakkefilet på rotisseri passer også godt til en salat og lidt lunt brød til. Kødet er også velegnet til buffet, men pas på! Det vil forsvinde hurtigt. Det både dufter og smager himmelsk!

Et sidste tip er også lækre sprøde fritter til kødet og lækker sauce eller hjemmelavet mayo som dyppelse.

Nakkefilet på rotisserie

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest