Magnum mandel ishapsere smager himmelsk. Med ristede mandler og mælkechokolade.

Pas på de her ishaspere… De forsvinder alt for hurtigt! De her er lavet uden ismaskine med kondenseret mælk, men de kan også laves med parfait – opskrift linket til længere nede. Du kan også sagtens lave dem med is på ismaskine, det er blot vigtigt at isen sætter sig helt før de trykkes ud af formen.

Prøv også ishapsere med kinder.

Magnum Mandel Ishapsere
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 3 stemmer

Magnum Mandel Ishapsere

Lækre ishapsere inspireret af magnum mandel isen. De kræver ingen ismaskine. Der er chokolademix til flere ishapsere.
Ret Ishapsere
Køkken Dansk
Keyword Magnum, Mandler
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Frysetid 8 timer
Samlet tid 8 timer 35 minutter
Antal 15 stk

Ingredienser

Sådan gør du

 • Pisk fløde stift og pisk herefter kondenseret mælk og vanilje i.
 • Fyld ismassen i en silikoneform med nok plads til chokolade – i min er der plads til 15 stk 4 cm i diameter halvkugler, men du kan bruge lige den silikoneform du vil.
 • Stil formen på frys i 2 timer.
 • Smut mandlerne, hak dem i mindre stykker og bag dem i ovnen på 170 grader varmluft i 15 minutter eller, indtil de er gyldne.
 • Smelt chokolade forsigtigt i en skål i mikroovnen – 10 sekunder ad gangen, rør og ind igen og sådan fortsættes der, indtil chokoladen er smeltet – men ikke længere end det. Chokoladen skal ikke være varm.
 • Rør smeltet kakaosmør i, indtil ønsket konsistens på chokolade og kom så mandlerne i.
 • Efter isen har været på frys i to timer, så toppes hver portion is med lidt af chokolademikset – det bliver bunden, når de vendes ud.
 • Stil nu isen på frys igen i 4 timer, så de er helt frosne.
 • I mellem tiden vil den resterende chokolade sætte sig lidt, så skal den blot have få sekunder i mikroovnen igen.
 • Tryk alle isene ud af formen og kom dem tilbage på frys og hent kun 3-5 ad gangen.
 • Læg en ishapser på en gaffel og brug en ske til at hælde chokolademikset over og kom den herefter over på bagepapir.
 • Når ishapserne har fået chokolade, så stilles de tilbage på frys og dette gentages med de andre ishapsere.
 • Når alle har fået chokolade og er tilbage på frys igen, så skal de fryse i yderligere 2 timer og så er de klar til servering.
 • Velbekomme.

Noter

Ishapserne kan holde et par måneder på frys.

Magnum Mandel Ishapsere

Jeg bruger kakaosmør til at fortynde chokolade en smule, da mælkechokolade godt kan være lidt tyk at arbejde med uden kakaosmør.

Jeg laver den helt simple opskrift på is med fløde og kondenseret mælk. Ønsker du parfait i stedet for (som heller ikke kræver ismaskine), så kan du bruge denne opskrift.

Det smarte ved denne hjemmelavet is er, at den ikke skal i ismaskine og den skal heller ikke røres i konstant for ikke at krystalisere. Du får derfor en lækker cremet is uden ret meget arbejde.

De kan laves med hvilken som helst silikoneform. Det kan dog være at antallet af ishapsere bliver flere eller færre alt efter størrelsen.

Hvilken silikoneform kan jeg bruge?

Magnum Mandel Ishapsere

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Magnum Mandel Ishapsere
Magnum Mandel Ishapsere
Magnum Mandel Ishapsere