Limoncellois er en frisk og lækker is lavet med citronskal og limoncello. Isen går fantastisk til andre frugtis, sorbet eller en god vaniljeis, men den er også fantastisk serveret til kage.

Jeg elsker hjemmelavet is og citronis har altid været en af mine favoritter, så jeg ville prøve med en limoncellois. Det krævede dog lidt forskellige forsøg med fremgangsmåde grundet den citron der er i limoncello. Men nu sidder den endelig i skabet.

Prøv også frisk mynteis med citron.

Limoncellois
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 5 stemmer

Limoncellois

Lækker limoncellois lavet på ismaskine.
Ret Limoncellois
Køkken Italiensk
Keyword Citron, Limoncello
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Køle og frys 6 timer
Samlet tid 7 timer
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kom æggeblommer, sukker og skallen fra citronen i en foodprocessor eller minihakker og blend, indtil du får en lækker æggesnaps.
  • Kom æggesnapsen i en gryde sammen med mælk og fløde og varm langsomt ismassen op, så den legeres.
  • Ved hjælp af et termometer, så varmes massen langsomt til 82 grader (se evt. video længere nede). Forsøg herefter gerne at holde iscremen omkring de 80-82 grader i 1-2 minutter før gryden fjernes fra varmen. Så er du sikker på den er legeret.
  • Si ismassen og kom ismassen i en bøtte og stil på køl i 4 timer.
  • Kør herefter isen på ismaskinen og tilføj limoncello i ismassen.
  • Når du har en lækker tyk softice, så flyttes isen i en lufttæt beholder og kommes på frys i et par timer og så er den klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

Isen kan nemt holde et par måneder på frys.

Limoncellois

Limonello tilføjes først til sidst, da der er risiko for at isen vil skille, hvis limoncelloen er i fra starten af, da limoncello indeholder citron.

Isen kræver ismaskine og kan ikke laves uden, da basen er primært mælk, som en gelato, så vil den krystalisere, hvis den ikke køres på en ismaskine.

Isen kan fint holde et par måneder på frys i lufttæt beholder.

På billederne i opskiften er der lavet dobbelt portion.

Sådan legeres is

Limoncellois

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Limoncellois
Limoncellois
Limoncellois