Kalkunsalat er lavet med rester fra farseret kalkun fra julemaden. Det er en skøn måde at få brugt juleresterne og en lidt lettere spise end den tunge julemad.

Kalkunsalaten her er lavet med rester fra farseret kalkun. Farseret kalkun er primært en ting vi spiser til jul hjemme ved os, men der er altid lækre rester. Så jeg har udviklet lidt opskrifter, som kan laves med rester fra den farseret kalkun. Den første opskrift er denne kalkunsalat – længere nede i indlægget er der eksempler på andet man kan bruge i stedet for farseret kalkun. Prøv også andesalat.

Kalkunsalat
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 2 stemmer

Kalkunsalat

Lækker kalkunsalat med hjemmelavet farseret kalkun – perfekt i en sandwich, pitabrød, bagt kartoffel eller en croissant.
Ret Kalkunsalat
Køkken Dansk
Keyword Kalkun
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Til sandwiches

Sådan gør du

  • Lav de syltede rødløg – gerne dagen før.
  • Rens champignoner og skær i kvart og steg på en pande med lidt smør, salt og peber.
  • Når de er stegt, så lad dem dryppe af på noget køkkenrulle og køle helt ned.
  • Hak rødløg og purløg.
  • Dræn asparges.
  • Skær kalkun i tern.
  • Rør rødløg, purløg, champignon og asparges med creme fraiche, fløde og mayonnaise.
  • Smag til med godt med salt og peber og vend kødet i.
  • Når kalkunsalaten er færdig, så er den klar til at blive nydt i f.eks. en sandwich. Jeg lavede dem med pitabrød, salat, agurk og syltede rødløg.
  • Velbekomme.

Noter

Kalkunsalaten kan fint holde 3 dage på køl.

Kalkunsalat

Har du ikke farseret kalkun, så kan du bruge alt fra konfiteret and, stegt kalkunbryst til rester af grillet, stegt eller kogt kylling. Farseret kalkun består udover af kalkunkød også en fars. Så hvis smagen ønskes der henad denne opskrift, men uden farseret kalkun, så kunne tricket være en miks af frikadeller i mindre stykker og så ovnbagt eller kogt kylling.

Kalkunsalaten kan fint holde 3 dage på køl og her serverer jeg den i pitabrød, men der kan jo bruges burgerboller, boller, franskbrød, toastbrød, surdejsbrød eller noget helt andet til disse sandwiches.

I stedet for syltede rødløg, så kan jeg anbefale min mormors opskrift på agurkesalat.

Kalkunsalat

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Kalkunsalat