Julefrikadeller er et lækkert twist på de almindelige frikadeller. De har et hint af julekrydderier, som du også finder i julemedister. Julefrikadellerne egner sig super til rugbrød, flødekartofler eller i en frikadellesandwich.

Jeg elsker julefrikadeller. Julekrydderierne giver så dejlig en varme og smag og man kommer helt bestemt i julehumør af disse julefrikadeller.

Vil du prøve opskriften på grønlangkål flødekartofler, som er på billederne med frikadellerne, så kan du finde opskriften HER.

Prøv også lækre klassiske frikadeller.

Julefrikadeller
Udskriv Pin Opskriften
4.91 fra 10 stemmer

Julefrikadeller

Lækre julefrikadeller til rugbrød, kartofler, flødekartofler, stuvet hvidkøl – you name it!
Ret Frikadeller
Køkken Dansk
Keyword Julefrikadeller
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 30 stk

Ingredienser

Sådan gør du

  • Hak løget fint.
  • Rør farsen sej med salt, nellike, allehånde, lidt peber og muskat.
  • Rør mel i.
  • Kom nu de to æg i.
  • Tilføj mælken lidt ad gangen og rør i, indtil ønsket konsistens. Det er ikke sikkert du ønsker at bruge alt mælken.
  • Steg nu en lille skefuld af farsen i lidt smør for så at smage farsen til. Tilføj mere krydderi, hvis farsen ikke smager af nok.
  • Når farsen er smagt til, så skal frikadellerne bare steges i smør, indtil de er lækre.
  • Velbekomme.

Noter

Frikadellerne kan nemt fryses. Du kan også lave dem større end jeg har gjort, så får du selvfølgelig et mindre antal frikadeller.
De kan også nemt holde sig i køleskabet i en pose eller lufttæt beholder i et par dage.

Julefrikadeller

Jeg stegter altid frikadeller i smør. Det giver en lækker smag og stege skorpe.

Jeg brugte denne gang kun hakket svinekød, da det var hvad jeg havde i fryseren, men hakket svin og kalv er også rigtig godt til disse julefrikadeller.

Jeg former ikke mine frikadeller, jeg bruger en isscooper, så alle frikadeller får samme størrelse og så dypper jeg isskeen i vand i mellem hver frikadeller. På panden giver jeg dem lige et tryk, så de bliver fladere.

Det er vigtigt at køre en fars sej med salt før andet tilføjes. Det sikre at farsen kan optage væske bedre og ikke skiller.

Julefrikadellerne er frysevenlige og egner sig super godt til julebordet. Både det kolde og det varme bord.

Løg er et must i frikadeller synes jeg. Det giver en fantastisk smag!

Julefrikadeller
Julefrikadeller

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!