Fyldte chokolader med skildpadde® karamel smager himmelsk og de tager ikke land tid at lave. Perfekt til juleslikskålen eller værtindegave.

Jeg elsker skildpadder®. Den karamelcreme indeni med romsmag går så godt sammen med mørk chokolade. De er super nemme at lave selv og kræver kun få ingredienser.


Jeg gør denne opskrift ekstra simpel ved at bruge dulce de leche. Det er karameliseret kondenseret mælk. Det kan købes på dåse eller laves selv med kondenseret mælk.


Det er vigtigt at det er dr. Oetkers romessens der bruges, da andre essenser slet ikke giver den samme smag som skildpadde® skal smage af.


Prøv også ishapsere med skildpaddesmag.

Fyldte Chokolader Med Skildpaddekaramel
Udskriv Pin Opskriften
3.92 fra 12 stemmer

Fyldte Chokolader Med Skildpadde® karamel

Lækre fyldte chokolader med karamelfyld der smager af skildepadde®.
Ret Fyldte chokolader
Køkken Dansk
Keyword Karamel
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 15 stk

Ingredienser

Sådan gør du

 • Smelt chokoladen i mikroovnen 10 sekunder ad gangen og rør så godt i den. Chokoladen skal kun lige ramme 30 grader og så kan du røre det sidste chokolade ud – smelt ikke chokoladen varmere end 30 grader.
 • Det er vigtigt at der røres godt efter hver gang – til sidst vil varmen fra skålen nemlig smelte det sidste chokolade i mens der røres rundt.
 • Chokoladen skal kun lige være smeltet, da er den for varm vil chokoladens egenskaber blive ødelagt.
 • Jeg bruger en silikoneform med 15 halvkugler – men alle slags forme kan bruges.
 • Kom chokolade i alle hullerne og brug en ske til at arbejde chokolade op ad kanterne. Ryst den overskydende chokolade ud.
 • Skrab toppen for chokolade.
 • Stil formen i køleskabet i 20 minutter eller indtil chokoladen har sat sig.
 • Bland dulce de leche og romessens sammen og kom massen i en sprøjtepose.
 • Fordel fyldet i de 15 chokolader.
 • Fordel mørk chokolade på toppen af dem alle, så fyldet lukkes inde.
 • Stil formen i fryseren i 15 minutter eller 30 minutter i køleskabet.
 • Og så kan de poppes ud og serveres.
 • Velbekomme.

Noter

Chokolade er bedst opbevares køligt.
De kan nemt holde sig nogle uger.
Hvis du anvender f.eks. Callebaut som her, så har jeg lært af en kok at chokoladen faktisk er tempereret ved at smelte til 30 grader i mikroovnen. Jeg fik blank chokolade og en fint knæk ved denne metode.

”SKILDPADDE® er et registreret varemærke tilhørende Toms Gruppen, som ikke sponsorerer, autoriserer eller godkender denne hjemmeside”

Jeg er blevet bedt af Toms Gruppen om at tilføje overstående tekst, da opskriften her ikke er lavet i samarbejdet med Toms.

Fyldte Chokolader Med SkildpaddeSkildpadde® Is karamel

Jeg bruger en silikoneform med 15 halvcirkler, men hvilken som helst silikoneform kan bruges og vælger du at temperere din chokolade, så kan du også bruge rigtige chokoladeforme.


Bruger du callebaut chokolade, så kan du igennem min teknik med 10 sekunder ad gangen og røre (og kun lade chokolade ramme cirka 30 grader) komme meget tæt på en rigtig temperering, da det meste gode chokolade er tempereret og kun skal varmes til arbejdstemperatur. Mine chokolader opnåede en flot shine og et knæk. Men vil du være på den helt sikre side, så temperer chokoladen på den rigtige måde.

Sådan laves chokolade med skildpaddeSkildpadde® Is fyld

Fyldte Chokolader Med Skildpaddekaramel

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Fyldte Chokolader Med Skildpaddekaramel