Jeg elsker chokoladekage! Specielt i trøfler! Det her er dog ikke, som de trøfler I kender fra bageren 🙂 Jeg har brugt de amerikanske chokolader “Rolos”, som minder meget om vores “Center” chokolade eller “Smil” chokolade, så du bruger selvfølgelig bare center eller smil i stedet for Rolos.

40-50 trøfler
Du skal bruge:
40-50 Rolos, Center eller smil chokolade

750 g chokoladekagerester (jeg lavede en alt for lækker islagkage med chokoladekage bund og det er den restkage fra den opskrift, som jeg har benyttet her. Du kan finde opskriften på kagen lige HER – men du kan bruge 750 gram af hvilken som helst kage (bare den ikke indeholder smørcreme, mousse eller andet))

75-150 gram almindelig flødeost
Masser af god kvalitets chokolade (Jeg brugte Callebaut lys chokolade, men hvid og mørk er også god dertil)

Sådan laves de:

Se mig lave disse lækre basser på video lige HER 😀

Kom kagerester og cirka 75 gram flødeost i en foodprocessor. Blend det godt sammen og vurder om kagen kræver lidt mere flødeost. Det kommer an på hvor fugtig/tør din kage er. Den chokoladekage jeg brugte her, der benyttede jeg cirka 100 gram. Du skal kunne forme kagen i dine fingre og rulle massen til kugler.

Tag 1 spsk af kagemassen og flad ud. Placer en chokolade i midten og fold kagemassen indover, så den er helt dækket (se evt min video). Rul den så helt rund.

Gentag dette indtil du har brugt hele kagemassen.

Stil dem i køleskabet i 1 time.

Smelt en masse god chokolade og dyp trøflerne i chokoladen én ad gangen. Når de alle er dyppet i chokolade, så stilles de alle i køleskabet igen i 30 minutter. De er herefter klar til servering.

De kan opbevares køleskabet i op til 4 dage eller de kan fryses og tages op, som de skal bruges.

Velbekomme!