Chili cheese tops smager fantastisk og så er de så nemme at lave! Disse sprøde ostekugler er denne gang piftet op med bacon og de smager bare endnu bedre!

Har du mere cheddar der skal bruges eller elsker du bare cheddar lige så meget som mig? Så har jeg en lang liste med opskrifter hvor jeg bruger cheddarost lige HER. Der er alt fra tærte til jalapeño poppers, toast, Big Mac og meget mere.

Disse ostekugler kan serveres til tapasbordet eller som en let lille snack før hovedretten. De kræver ikke ret lang tid og så er de bare super nemme at lave.

Tips til disse chili cheese tops

Jeg har kommet bacon i disse for at give dem lidt ekstra og det smager fantastisk. Men jeg har selvfølgelig også en opskrift på helt almindelige lækre chili cheese tops lige HER.

Det er vigtigt, at du bruger friske jalapeños i stedet for syltede, da de syltede er meget stærkere end de friske.

Du kan tilføje krydderier i dejen, hvis du vil give dem et ekstra kick af smag.

Du kan lave dem helt færdige og friturestege og herefter komme dem i en lufttæt beholder i køleskabet og lune dem senere i 5-6 minutter ved 180 grader varmluft i ovnen. Så er de lige så sprøde og lækre, som da de blev lavet og du undgår at stå med friture, imens gæsterne er der.

Chili Cheese Tops Med Bacon - Ostekugler Med Chili Og Bacon Chili Cheese Tops Med Bacon - Ostekugler Med Chili Og Bacon

Chili Cheese Tops Med Bacon - Ostekugler Med Chili Og Bacon
Udskriv Pin Opskriften
4.75 fra 4 stemmer

Chili Cheese Tops Med Bacon - Ostekugler Med Chili Og Bacon

Lækre chili cheese tops med bacon. De er lavet med en rigtig sprød dej, som den man får på McD. 
Ret Chili Cheese Tops, Snack
Køkken Amerikansk
Keyword Bacon, Cheddar, Jalapeños
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 6 minutter
Samlet tid 31 minutter
Antal 15 stk

Ingredienser

Sådan gør du

 • Skær bacon i mindre stykker og steg, indtil sprøde på en tør pande. 
 • Lad bacon dryppe af på noget køkkenrulle.
 • Skær de to jalapeños i små tern.
 • Skær cheddarblokken ud i små tern.
 • Kom cheddar, jalapeños og den stegte bacon i en skål, og smelt det hele sammen over vandbad. 
 • Fordel nu osteblandingen i 15 portioner. Det kan være i små silikoneforme (jeg brugte en form med halvkugler der var 4 cm i diameter med plads til 15 stk), men det kan også blot være på en tallerken eller to med bagepapir. 
 • Stil formen eller tallerkenerne i køleskabet og lad dem stå, indtil de har sat sig.
 • Pop osten ud af formen (eller fjern dem fra tallerkenerne).
 • Kom lidt mel på en tallerken og vend alle 15 stykker i melet, så de er dækket. Ryst dem godt. 
 • Pisk 2½ dl mel sammen med bagepulver, lidt salt og 2 dl danskvand.
 • Virker dejen for tyk, så tilføjer du en smule mere danskvand. 
 • Varm olien til 190 grader (jeg anbefaler at bruge en friture, så temperaturen er konstant). Vælger du at lave dem i en gryde, så prøv at holde olien på 180-190. 
 • Brug en kødnål til at stikke i ostekuglen (eller en tandstik - men ikke så langt ned i osten, at du ikke kan få den af i olien).
 • Dyp nu ostekuglen i dejen og dyp den langsomt i olien og hav nålen i i et par sekunder før du ryster den forsigtigt ud. Dette gør at dejen allerede bobler op og bliver i overfladen i stedet for at synke og sætte sig i bunden og ende med at sidde fast i friturekurven (bruger du en gryde kan du bare poppe ostekuglen i med det sammen uden at vente).
 • Kom 2-3 ostestykker i ad gangen og hav en tallerken med køkkerulle klar. De skal have 2 minutter i første omgang og så skal de op og på tallerkenen. I mellem tiden kan du lave et par nye stykker og smide i frituren. Når de har fået et par minutter, så tages de op. 
 • Tag nu de første par stykker og dyp i dejen igen og kom i frituren. Denne gang i 4 minutter. Brug evt. en hulske til at vend dem nogle gange og holde dem nede, så de får varm olie over det hele og bliver sprøde hele vejen rundt. Når de er færdige, så kommes de på en ny tallerken med køkkerulle. Denne dobbelt dej gør dem både ekstra sprøde og det sikre at osten bliver indeni og ikke løber ud.
 • Gentag disse trin, indtil alle ostekuglerne er færdige. 
 • De er nu klar til servering. 
 • Velbekomme. 

Noter

Det er vigtigt, at du bruger friske jalapeños og ikke syltede. De syltede er en del stærkere end de friske. Når du køber friske jalapeños, så købe de store og mørke grønne, da de har tendens til at være knap så stærke, som de små jalapeños. 

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Chili Cheese Tops Med Bacon - Ostekugler Med Chili Og Bacon