Æbler med crumble er en dessert, hvor skiver af æble toppes med en crumble og bages i ovnen. Servér dem lune og med vaniljeis til og så har du en fantastisk efterårs- og vinterdessert.

Crumble og æbler går altid hånd i hånd – det smager fantastisk! I denne dessert er der hasselnødder i den sprøde crumble og det giver en virkelig skøn smag.

Lav desserten til gæster og servér med en god kop kaffe og det bliver et hit.

Prøv også æblecrumblekage

Æbler med crumble

Æbler med crumble
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 2 stemmer

Æbler med crumble

Æbler med crumble er bagte æbler med crumble i ovnen. Æblerne udgør bunden og crumble toppen. Det er derfor vigtigt med et nogenlunde fast æble. Kan dette ikke findes – så tjek noter. Tærterne er små, så cirka 2 stk per person.
Ret Bagte æbler
Køkken Dansk, Fusion
Keyword Æbler, Crumble
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 16 stk

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft og gør en bageplade klar med bagepapir.
  • Hak hasselnødderne.
  • Kom hasselnødder, mel, havregryn, sukker og smør i en skål og smuldr det godt sammen til en crumble.
  • Skær marcipanen i 16 skiver.
  • Skræl æblerne og skær top og bund af. Skær så æblet i 2 skiver – så du har 2 runde stykker. Fjern så godt du kan kernehuset fra hver – jeg brugte en udhuler og stak i. Bruger du anden sort æbler og de er større, så skal du bruge færre æbler. Hver skive æble skal være cirka 2-3 cm.
  • Kom æbleskiverne på bagepladen og top med en skive marcipan og fordel crumble på dem alle.
  • Bage dem i ovnen i cirka 20 minutter, eller indtil crumble har fået fin farve.
  • Servér dem lune med vaniljeis. Velbekomme.

Noter

Er du nervøs for at den æblesort du har købt ikke kan holde formen i ovnen? Så kan du udstikke butterdej, som nogenlunde passer i størrelsen med skiverne af æble. SÅ vil butterdejen fungere som bund i stedet for og holder på desserten, hvis æblerne bliver mos i ovnen.
Er der rester, så kan de gemmes i en lufttæt beholder i køleskabet i et par dage. 

Tip til opskrift

Er du nervøs for at den æblesort du har købt ikke kan holde formen i ovnen? Så kan du udstikke butterdej, så nogenlunde passer i størrelsen med skiverne af æble. SÅ vil butterdejen fungere som bund i stedet for og holder på desserten, hvis æblerne bliver mos i ovnen.

Er der rester, så kan de gemmes i en lufttæt beholder i køleskabet i et par dage. 

Hvad kan man servere til æbler med crumble?

Jeg elsker at servere vaniljeis til æbler med crumble. Servér dem lune og så den iskolde vaniljeis til – det er så lækkert.

Udover is til cumble, så kan jeg også anbefale creme fraiche rørt med lidt flormelis og vanilje eller fløde med vanilje.

Jeg kan også anbefale creme anglaise eller anden vaniljecreme.

Æbler med crumble

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest