Pho – hjemmelavet vietnamesisk suppe med risnudler og oksekød. En lækker og nem pho suppe med masser af skøn smag og farver.

Jeg elsker duften, når der laves vietnamesisk suppe. Der er så meget umami i pho lavet fra bunden. Det er den perfekte nudelsuppe til det kolde vejr. Lime er et must til at komme saft ovenpå sin varme pho med oksekød. Det binder hele retten sammen og skaber den helt optimale umamioplevelse.

Jeg elsker pho og har lavet det mange gange efterhånden. Denne version af pho er med meget tynde skiver oksekød, den kan dog også laves med andet kød – men oksekød er min favorit.

Prøv også asiatisk inspireret suppe med kylling.

Opskrift på pho med oksekød

Pho
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 12 stemmer

Pho

Pho – lækker vietnamesisk suppe med risnudler og oksekød.
Ret Pho
Køkken Vietnamesisk
Keyword Nudler, Oksekød, Pho, Suppe
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

 • I en tør gryde tilføjes korianderfrø, kanelstænger og stjerneanis og de skal steges og vendes, indtil de begynder at dufte.
 • Skær løg og ingefær i halve.
 • Fjern dem fra gryden og tilføj nu lidt olie og steg løg og ingefær på begge sider, indtil de bliver godt mørke/sorte – se evt. video længere nede i indlægget.
 • Hæld herefter vand på, tilføj bouillonterninger og kom krydderierne i.
 • Lad suppen småsimre i 30 minutter.
 • Imens skæres der limebåde og forårsløg og chili snittes.
 • Med en skarp kniv skæres kødet ud i meget tynde skiver – se gerne videoen længere nede i indlægget.
 • Kom risnudlerne i kogende vand og tag gryden af varmen – lad dem trække, indtil de er færdige – cirka 10 minutter hvis det er de brede. Hæld herefter vandet fra.
 • Si suppen efter de 30 minutter og tilføj sukker, fiskesauce og smag til med godt med salt – husk at give ekstra salt da nudler og oksekød tager noget af smagen.
 • Fordel kødet i 4 skåle.
 • Sørg for suppen er meget varm, når den hældes i skålene, så kødet tilberedes.
 • Tilføj herefter nudler og pynt med bønnespirer, lime, chili, forårsløg og friske koriander.
 • Så er den klar.
 • Velbekomme.

Noter

Er du ikke til friske koriander, så kan de nemt undlades – hele koriander frø smager ikke af friske koriander og de er vigtige for suppen og kan ikke undlades. 
Husk chilien bliver ekstra stærk på suppen, fordi den reagerer med sødmen – også selvom det er en mild chili. 
Limen er rigtig vigtig for suppen, så husk endelig at presse godt med limesaft over suppen, når den spises.

Tips til opskriften

Er du ikke til friske koriander, så kan de nemt undlades – hele koriander frø smager ikke af friske koriander og de er vigtige for suppen og kan ikke undlades. 

Husk chilien bliver ekstra stærk på suppen, fordi den reagerer med sødmen – også selvom det er en mild chili. 

Limen er rigtig vigtig for suppen, så husk endelig at presse godt med limesaft over suppen, når den spises.

Jeg bruger brede risnudler, da jeg synes de er bedst i pho. Jeg køber dem i et asiatisk supermarked.

Du kan også lave pho ga – altså suppe med kylling i stedet for oksekød. Men vil du lave en pho kylling, så er det ikke helt nok at hælde den kogende suppe over retten. Så her skal kyllingen gerne lige en tur i suppen til sidst, så det bliver helt gennem tilberedt.

Hvad kan man servere til pho?

Pho er fantastisk lækkert i sig selv. Uanset om det er pho med oksekød, kødboller, and, svinekød eller kylling. Når jeg spiser pho ude, så får jeg altid serveret en tallerken ved siden af med frisk krydderurter, bønnespirer, chili og lime, så man selv kan komme det ovenpå sin suppe.

Udover topping, så elsker jeg også at bestille både friske vietnamesiske forårsruller og sprøde vietnamesiske forårsruller til min suppe. Det giver noget knas og noget andet, som virkelig komplimenterer den vietnamesiske suppe pho.

Sådan laves pho nudelsuppe

Pho
Hjemmelavet Pho – Opskrift på vietnamesisk suppe

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Relaterede Indlæg

Suppe med grøn karry

Suppe med grøn karry

Suppe med grøn karry er en velsmagende og nem suppe. Den byder på en kombination af krydret karrypasta, cremet kokosmælk og friske grøntsager, der giver en smagsoplevelse med både styrke og sødme. Den er perfekt som frokost eller aftensmad -særligt i de kolde måneder….

Nem Nudelsuppe

Nem Nudelsuppe

Nem nudelsuppe med grøntsager og dumplings. En lækker hjemmelavet suppe på bare 15 minutter. Det er den perfekte ret til de travle hverdage – for den smager så godt. Jeg er kommet med forslag til andre bud på grøntsager i suppen og hvis dumplings er nogle uden kød, så…

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Tom kha gai er en lækker thilandsk suppe med kylling. Den tager ingen tid at lave og er proppet med smag. Tom kha gai er den perfekte suppe til de travle hverdage. Denne suppe er en velsmagende thailandsk suppe,, som er kendt for sin cremede konsistens og smage. Den…