De smager bare helt fantastisk!

 

IMG_2849

 

5 skaller (du skal bruge en halvkugle silikoneform, min var 8cm)
Du skal bruge:
Til chokolade skallen:
150 gram lyschokolade (jeg bruger 200 i videoen, men jeg bruger slet ikke alt)
evt 5 gram kakaosmør

Vaniljeisen (hvis du ikke har en maskine, så køb din ynglings vaniljeis og lad den stå på bordet til den er blød og følg derefter fremgangsmåden til efter isen er lavet)
400 ml sødmælk
100 ml fløde
3 tsk vaniljeekstrakt
4 pasteuriserede æggeblommer
120 gram sukker

Chokolade sirup (brug opskriften til min hjemmelavede sirup lige HER, du ville ikke fortryde det! Dog skal den køle helt af, så lav den gerne aftenen før)

Sådan gør du:

Se mig lave dem HER på youtube

Start med isen. Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kom så vaniljeekstrakt, mælk og fløde i og pisk til det er blandet. Kom så massen i ismaskinen.

Når isen er 15 minutter fra at være færdig, så går du igang med skallerne. Smelt chokoladen og evt kakaosmør i mikroovnen 10 sekunder af gangen. Efter hvert 10. sekunder tager du skålen ud og rører rundt. Til sidst har du smeltet chokolade! Det er vigtigt at det ikke er for varmt, derfor disse 10 sekunders runder.

Kom 1-1½ spsk chokolade i en af halvkuglerne og bevæg formen rundt til den er dækket af chokolade. Gentag dette i alle 5 halvkugler. Stil så formen i fryseren i 5-10 minutter.

Tag så formen ud og kom 1-2 spsk sirup i hver halvkugle. Nu skal de fyldes med den lækre vaniljeis, som meget gerne skulle være færdig på maskinen nu. Skrab det overskydende is af og stil det hele i fryseren igen i 30 minutter.

Nu skal formen ud og du kommer 2 spsk chokolade på toppen af den første halvkugle og smørrer det ud, dette gentager du ved alle 5 halvkugler (tænk ikke på chokoladen der ryger udenfor, det skærer du bare af kuglerne, når de er færdige). Kom så formen i fryseren i 2-3 timer. NU er basserne færdige og du kan trykke dem ud af formen og skære det overskydende chokolade af, af kanterne. Så er de klar til servering!

Velbekomme!

IMG_2852