Majstortillas er perfekte bløde tacos til alverdens lækkert fyld. Majstortillas er nemme at lave og kræver ikke mange ingredienser.

Jeg elsker tacos, men majstortillas er desværre ret dyre at købe i butikkerne i forhold til den pris man selv kan lave dem til og så smager hjemmelavet også bare en tand bedre. Jeg har lavet disse majstortillas med majsmel af blå majs, men de kan og laves med majsmel af almindelige majs.

Det er vigtigt at disse tortillas med majs laves af den majsmel der hedder masa harina.

Prøv dem med indbagte rejer, letsyltet kål og chilimayo.

Opskrift på majstortillas

Majstortillas - opskrift på majstortillas
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 1 stemme

Majstortillas

Hjemmelavede majstortillas – disse er lavet med majsmel af blå majs, men blå majs mel kan skiftes ud med almindelig majsmel.
Ret Majstortillas
Køkken Mexikansk
Keyword Tortilla
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 22 minutter
Antal 16 stk

Ingredienser

 • 240 g masa harina det skal være majsmel, som hedder masa harina. Der findes forskellige mærker som Pan og Caseca, som købes online. Irma sælger også masa harina både blå og almindelig.
 • 298 g varmt vand så varmt du kan få det fra hanen
 • 1 tsk salt

Sådan gør du

 • Rør masa harina og salt sammen og tilføj herefter det varme vand.
 • Ælt dejen til den hænger sammen og er ens i konsistens over det hele – den skal minde lidt magic sand i udseende og føles lidt som modellervoks.
 • Pak dejen ind og lad den hvile i 15 minutter.
 • Del dejen i 16 portioner og rul dem – gem dem under et klæde eller film, så de ikke bliver tørre.
 • Beklæd en tortillapresse med en klippet plastikpose og pres en kugle tortilladej ad gangen og steg den på en tør pande.
 • Mit komfur står på 7-7,5 ud af 9.
 • De skal steges let gyldne på den ene side, mørkgyldne på den anden og så flippes de igen, så den første side bliver mørk gylden og her skal magien gerne ske – der skal gerne begynde at komme luftlommer inde i tortillaerne.
 • Når de er færdige på panden, så opbevares de i et rent tørt viskestykke, så de holder sig lune og bløde, indtil resten er færdige.
 • Så er de klar til servering.

Noter

Majstortilladej kræver den helt rigtige konsistens, så den puffer lidt op på panden og den hverken falder fra hinanden eller virker klistret. Derfor skriver jeg mine præcise mål i opskriften.
De kan fryses i en pose og lad dem tø op og lun dem på panden eller grillen før de serveres.

Tips til opskrift

Majstortilladej kræver den helt rigtige konsistens, så den puffer lidt op på panden og den hverken falder fra hinanden eller virker klistret. Derfor skriver jeg mine præcise mål i opskriften.

De kan fryses i en pose og lad dem tø op og lun dem på panden eller grillen før de serveres.

Færdige majstortillas uanset om de er nylavet eller lunet, så er de bedst opbevaret i et tørt rent viskestykke, så de ikke bliver tørre, når de står på bordet og venter på at blive spist.

Det er så vigtigt med den rigtige majsmel. Det må ikke være majsmel fra supermarkedet, som bare hedder majsmel. Bagpå pakken skal ingrediensen være masa harina og står det ikke på pakken, så er det ikke det rigtige majsmel.

Hvad kan man komme i majstortillas?

Majstortillas kan laves små som soft tacos – dette elsker jeg at bruge dem til. Men de kan også laves store og bruges som wraps. Det eneste der lige er med majstortillas er at de skal gerne nydes lune. Skal de bruge i madpakke, så anbefaler jeg hvedemelstortillas i stedet for.

Laves de store kan de f.eks. fyldes med en krydret kødsauce eller kylling samt salat og andet godt.

Laves de små så top dem med lige hvad du elsker på tacos – f.eks. rejer, kylling, steakstrips eller andet godt.

Majstortillas
Majstortillas

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.