Foto: TV3 I dag er det elimineringsrunden og jeg har ikke sovet specielt godt. I går var en hård dag og jeg ved, at vi alle vil gøre det bedste vi kan i dag for ikke at ryge ud og det gør at jeg frygter i dag endnu mere.

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Sikke glade vi ser ud? Vi er alle ret pressede over ikke at have fri i dag som rødt hold, men samtidig er det også dejligt at være i køkkenet igen. Man er jo nødt til at se det positive i at være på igen.

 

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Vi kommer ind ad den gule dør og der kan jeg allerede regne ud hvad vi skal. Dommerne gav os et tip i går med tid, så jeg tænkte vi enten skulle handle eller i auktion (jeg har set alle de tidligere sæsoner op til min egen deltagelse, så jeg gættede hver dag på hvad vi skulle op i. Jeg kunne simpelthen ikke lade være med at komme med teorier, haha). Jeg må indrømme, at jeg er ret glad for at vi skal handle selv. Jeg ved, at jeg bliver presset på tid, men jeg er mere herre over, hvad jeg vælger fremfor at være tvunget til at skulle købe varer, som jeg ikke kender (f.eks. rokkevinge??? ugh).

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 jeg er ved godt mod!

 

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 jeg er i gang med at handle ind.

 

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Jeg køber fløde, æg, mælk, vanilje og hasselnødder.

 

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 de to dommere prøver at hyle mig ud af den.

 

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Shh Jesper… du skal ikke prøve at få mig til at købe mere!

 

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Jeg smutter hurtigt ned igen. Jeg har ikke råd til at miste mere tid!

Jeg får hurtigt handlet ind og jeg prøver at være lidt smart med tiden og handle så lidt ind som muligt og bruge nogle af vores basisvarer i stedet for. Vi har smør, mel, sukker, salt, peber, olie og citron i køkkenet. Jeg beslutter derfor, at lave en crumble med smør, sukker, mel og hasselnødder, en lemoncurd med citron, sukker, æg og smør og en vaniljeis (den opskrift som jeg bruger og som normalt lykkedes kan du finde lige HER. Jeg fortæller senere i indlægger hvad der gik galt i programmet).

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Jeg skal starte, fordi jeg har mest tid. Det er lidt underligt at stå alene der foran dommerne og efterfølgende alene i køkkenet. Det føltes lidt, som et helt andet pres. Heldigvis kommer Karsten i køkkenet 5 minutter efter!

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 dommerne holder øje med mig og min lemoncurd! Mon den når at sætte sig?

Det går rigtig godt med min lemoncurd! Den tykner og smager fantastisk. Nu skal den blot nå at køle ned, så den kan sætte sig. Crumble går det også fint med, dog med lidt stress undervejs. Det er klippet ud, men jeg glemte at tænde min ovn (der skal trykkes play efter man har valgt grader og det havde jeg skisme glemt). Jeg fik den derfor tændt alt for sent og min crumble skulle gerne nå at bage og køle ned! Så jeg var lidt presset.

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Jeg ved godt, at det ikke er godt det her.

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Den kære Jesper Koch er vist også lidt bekymret?

Min is kører det ikke lige frem med. Jeg brugte så lang tid på min crumble og stresset over jeg ikke havde tændt min ovn, at jeg simpelthen ikke giver min iscreme varme i lang nok tid. Dengang vidste jeg ikke, at man bare kunne ploppe alt i en thermomixer og legere isen der. Min iscreme nåede 82 grader, men den var åbenbart ikke på 82 grader længe nok. Så da min iscreme er kølet ned og skal til at have flydende nitrogen, så er min iscreme meget tynd og det resulterer i, at min is den begynder at krystalisere. Jeg panikker. Jeg vælger at hælde min iscreme over i en skål og give nitro i den, men inderst inde vidste jeg jo godt at det ikke vil lykkedes, når det ikke virkede i røremaskinen.

Jeg vælger derfor som et 3. forsøg at servere den som en vaniljesauce. Jeg ryger ud, hvis jeg ikke har det 3. element, så det er jeg nødt til at have med. Øv altså!

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Kan vi så lige snakke om min anretning? Hvad pokker? Jeg ville (hvis min is var lykkedes) have anrettet på en flad tallerken, men da jeg er nødt til at sadle om, så ryger alle tanker om anretning og jeg klasker faktisk bare alt i en skål. Alt for meget crumble og de klatter lemoncurd ligner faktisk mest bare æggeblommer. Ikke min bedste anretning…

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Jeg har det ikke godt inden dommerne de skal smage min ret. Jeg føler, at jeg allerede har tabt. Min præsentation er simpelthen ikke god nok til kvartfinalen i MasterChef.

 

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Nej nej og nej, Julia!

 

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Det ligner æggeblommer i creme. Skal jeg ikke bare smutte nu?

 

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 Dommerne smager og ser ikke tilfredse ud.

Jeg er så ærget over min præsentation. Jeg er ikke glad, da jeg skal servere min ret for dommerne og jeg er så ked af, at jeg lovede Jesper en quenelle og så får han sådan en omgang serveret… Øv. Men jeg er glad for, at Castberg har smagt min is før og ved at jeg godt kan lave en is.

Dommerne siger heldigvis, at det smager godt. De kalder den for en koldskål og det har de faktisk ret i med de smage… Koldskål på 40 minutter er dog bare ikke i orden. Jeg har det virkelig ikke godt indeni.

Karstens ret er meget mild, men jeg synes virkelig, at han har en visuel flot ret. Danni giver den jo max gas med hans vilde lammeret på bare 25 minutter! Jeanette kæmpede virkelig i de 20 minutter og hendes bøf er meget rød, men kombinationen af bær, gulerødder og kød lyder altså bare god og jeg tager virkelig hatten af for hende, for jeg havde ikke kunnet klare så meget på kun 20 minutter!

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3 en overrasket Julia!

Danni går videre som den første… surprise! Han gjorde det jo pisse godt og en virkelig flot ret og så på kun 25 minutter?! Det viser virkelig hans vilde evner i et køkken.

Jeg bliver kaldt videre som nummer 2 og jeg forstår det simpelthen ikke. Jeg var så sikker på at jeg ville ryge, fordi jeg kun havde leveret en koldskål på 40 minutter. Jeg er virkelig glad, men jeg kan slet ikke forstå det.

Jeanette går videre som nummer 3 og vi må desværre sige farvel til Karsten. Han var så kreativ i køkkenet.

 

Kvartfinalerne Dag 2 - MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Det er aldrig sjovt at sige farvel til nogen. Selvom vi alle er lettede over endnu en dag i MasterChef, så begynder vi at lære hinanden bedre og bedre at kende og man bliver hurtigt knyttet til hinanden, fordi vi alle er i samme situation. Vi griner og til tider græder sammen og så støtter vi hinanden og det har virkelig givet en skønt sammenhold.

I morgen er det en ny dag og vi skal ud i hummer! HUMMER! Julia her skal igen ud i noget fra havet, så følg endelig med i morgen og tak fordi I læser med her og hepper!

På min instagram deler jeg masser af billeder, videoer og stories, så hop gerne ind og følg med der.

Kunne du lide indlægget her, så kan du læse mine andre indlæg om MasterChef lige HER.