En helt igennem fantastisk dessert! Denne opskrift kan laves på to måder. Jeg lavede min i en støbejernspande og bagte den 5 minutter mindre i ovnen og serverede den varm med is på toppen og stak mine veninder en ske hver. Kagen var dejlig blød i midten og den smagte helt fantastisk. Du kan også servere den med en stor ske og skåle ved siden af, så folk selv kan tage en portion af den varme kage med is. Den anden måde at lave denne kage på er i en ganske almindelig brownieform og bage den lidt længere i ovnen og lade den køle og herefter skærer ud i stykker og servere, som en almindelig brownie. Begge metoder er vildt lækre. Kagen består desuden af flere lag, da der også gemmer sig fyld i midten og ikke kun ovenpå kagen.

1 20 cm støbejernspande eller 1 brownieform på 20×20 cm (18×18 er også fint) (hvis du bager den i en brownieform, så giver den 9 store stykker)

Det skal du bruge:

120 gram mørk chokolade
125 gram smør
100 g mel
250 g sukker (2,5 dl)
½ tsk salt
4,5 spsk kakaopulver (usødet)
2 æg + 1 ekstra æggeblomme

5-10 spsk peanut butter
5-10 spsk nutella
5-8 oreos

Sådan laves den:

Du kan også se mig lave kagen på video! 🙂 

Du finder videoen på min danske youtube kanal lige HER

Tænd ovnen på 160 grader varmluft eller 180 alm ovn.

Kom smør og sukker i en gryde og smelt under omrøring. Når smørret er smeltet og massen begynder at småboble, så tages gryden af varmen.

Kom chokoladen i og rør indtil det er smeltet i.

Kom så salt og kakao i og rør godt.

Nu i med æg og rør det godt sammen.

Sidst men ikke mindst i med melet og rør indtil du har en lækker browniedej.

Kom halvdelen af dejen i din form (støbejernspande eller brownieform – du skal dog huske bagepapir i din brownieform, hvis du vil servere den som en alm brownie)

Kom nu halvdelen af peanut butter og nutella rundt omkring på dejen og knæk halvdelen af dine oreos i mindre stykker og fordel ovnenpå.

Kom det sidste af dejen ovenpå.

Fordel det sidst peanut butter og nutella ovenpå og brug en kniv til at swirle det forsigtigt ind i dejen.

Fordel de sidste stykker oreos ovenpå.

Den skal nu bages i ovnen.

Hvis du bager den i en støbejernspande og vil servere den med is og med skeer, så skal den have 25 minutter i ovnen. Den skal herefter serveres lun med is på toppen.

Bages den i en brownieform, så skal den have cirka 30 minutter i ovnen og herefter køle af i 1 time før den skæres ud og serveres. Den er også lækker efter en tur i fryseren og kan holde sig i 4 dage i køleskabet i en lufttæt boks.

Velbekomme!