Foto: TV3 Finaleugen er kommet! Efter 13 hæsblæsende uger så står vi nu de sidste 6 mand tilbage, og jeg kan slet ikke fatte det. Hvor er jeg bare stolt og glad. Sikke en rejse vi alle har været igennem og en masse fantastiske venskaber denne rejse har bragt med sig. Jeg er så taknemmelig. I dette indlæg fortæller jeg lidt om den første dag finaleugen.

Finaleuge Dag 1 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 1 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Jeg kan vist godt sige, at vi alle er spændte på hvad der skal ske i dag. Jeg har (som I nok ved) set en del MasterChef og hvert andet år har det været croquembouche og de andre år har der været fokus på en vild chokoladedessert. Hvis jeg har ret, så skal vi lave en chokoladedessert, men hvor jeg håber, at jeg ikke har ret. Jeg har øvet lidt på vandbakkelser hjemmefra, så en croquembouche ville være at foretrække at skulle lave i dag.

Vi træder ind i studiet og en lille kasse står foran dommerne. Så kan jeg godt regne ud, at det ikke er den famøse croquembouche, men derimod en vild dessert.

Foto: TV3

Finaleuge Dag 1 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 1 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Daniel er på besøg og han har taget den vildste lille tærte med, som vi får 3 timer til at lave. Den er proppet med forskellige chokoladeelementer og der skal tempereres chokolade… Ugh. Det bliver ikke nemt i dag (men hvornår er det også det i Masterchef?).

Finaleuge Dag 1 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Vi får en lille besked med på vejen, at vi skal have alle elementer færdige (cremer på køl i køleskabet) efter bare halvanden time, så vi kan fokusere på at temperere chokolade til vores tærter. Seriøst? 3 trøffelcremer, en tærtebund, en mousse i tærtebunden, citronperler og nougatine på bare halvanden time? Jeg stresser før vi overhovedet er startet og det ses også i programmet, pyha.

Finaleuge Dag 1 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 1 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 1 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Tiden den flyver afsted. Jeg vil gerne have gang i flere ting på én gang og det burde jeg nok ikke have gjort. Jeg laver en fejl under min trøffel med mørk chokolade, som gør at jeg får den varme fløde over chokoladen lidt for sent og derfor smeltes chokoladen ikke helt ind i. Jeg har desværre ikke tid til at lave en ny, så jeg smækker den på køl og sørger for ikke at lave samme fejl med de to andre cremer. De bliver heldigvis gode og de sættes også på køl.

Tærtebunden går det så godt med. Dejen er nem at arbejde med og den bages fint i ovnen og bliver god gylden. Så skal den bare pensles med chokolade og det skal størkne og så skal karamelmoussen laves og kommes i.

Finaleuge Dag 1 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

 

Citronperlerne er vildt sjove at lave! Og de går heldigvis som smurt. Min nougatine går det også rigtig godt med.

Finaleuge Dag 1 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Det er blevet tid til at piske cremerne op. Jeg starter med min mørke chokoladetrøffel, som i forvejen ikke var specielt pæn. Den er ikke skilt da jeg pisker den, men der er små chokolade gnister i, fordi de ikke var smeltet ordentligt. Den kommes dog på sprøjtepose og i køleskabet.

De to andre cremer piskes også og de ser så fine ud.

Nu til temperering af chokolade. Min første omgang chokolade går rigtig godt, men jeg stikker min halvmåne ud for tidligt og det gør at chokoladen løber sammen igen og jeg kan derfor ikke få månen fri. Og så begynder det rigtigt at gå galt. Jeg skal igennem 7 omgang (ja du læste rigtigt) før den sad der og der knækkede spidsen desværre – øv! Men det må være den jeg bruger, da jeg ikke har tid til at lave en mere. Det betyder desværre også, at jeg ikke har nok tid til at lave mine grene og de ligner ærligtalt noget der er løgn… Men de er der og så håber jeg blot, at resten af tærtens elementer bliver gode.

Finaleuge Dag 1 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 1 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 1 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 1 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Jeg skal til at anrette og min mørke creme er skilt i posen. Den ser forfærdelig ud, da jeg trykker den ud af posen. Jeg vælger stadigvæk at bruge den, da jeg ikke vil mangle nogen elementer på min tærte. De to andre cremer er heldigvis pæne endnu, pyha! Jeg vælger derfor at komme mest af de to cremer på og kun lidt af den mørke chokolade trøffel. Så kommes der nougatine og citronperler på og til sidst halvmånen og mine grimme grene. Jeg er lettet og træt. Tænk, at jeg nåede det?!

Finaleuge Dag 1 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Finaleuge Dag 1 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Så skal dommerne smage og jeg er meget spændt! Min mørke creme er skilt og dette påpeger dommerne selvfølgelig også, men ellers får jeg rigtig fin ros (dog ikke for mine afskyelige grene, haha). Så jeg er glad og tilfreds.

Finaleuge Dag 1 – MasterChef Danmark 2019 – Julia Olsen

Foto: TV3

Elisabeth går videre som den første. Hun er bare for sej! Hun har oprettet en blog og den kan I finde lige HER. Så går Jacob videre og herefter kaldes Stephanie og jeg frem. Vi fik begge god ros og en smule ris, så jeg håber, at vi begge to er videre. Det er vi heldigvis! Hvor er jeg lettet! Så stod den i mellem Danni og Henrik. Vi måtte desværre sige farvel til Henrik (det er altså ikke sjovt at sige farvel til folk. Vi hygger os alle sammen så meget både i køkkenet og i pauserne).

En ny dag gruer i morgen og jeg kan næsten spå, at jeg ingen søvn vil få i nat. Sommerfuglerne basker rundt i maven og vi kommer tættere og tættere på finalen og jeg vil så gerne være med i finalen. At vinde MasterChef kunne ændre mit liv til det bedre. Det ville give mig kapital til at kunne rykke i en større lejlighed med min kæreste, og det ville give mig et endnu større køkken at lave mad og være kreativ i (vi bor på 32 kvm og har gjort det i 5 år). Mere plads ville kunne give mig bedre og større muligheder for at lave endnu bedre opskrifter og plads til at tage endnu bedre billeder og video til min youtubekanal. Det ville betyde så meget!

Tusind tak, fordi I hepper med derhjemme og læser med her!

På min instagram deler jeg masser af billeder, videoer og stories, så hop gerne ind og følg med der.

Kunne du lide indlægget her, så kan du læse mine andre indlæg om MasterChef lige HER.