Chili ostesauce minder rigtig meget om smagen af fyldet i chili cheese tops og så er saucen perfekt til de sprøde ovnbagte fritter.

Jeg har længe søgt efter den der rigtig snaskede ostesauce, som minder om den, som man får på fastfood steder – særligt konsistensen har jeg ledt længe efter. Jeg har laver masser af saucer med opbagt sauce og masser af revet cheddar, men det har bare ikke været det helt rigtige.

Jeg er så begyndt at eksperimentere med smelteost, som bruges i særligt toast og også nogle gange i cheeseburger. Den version som sælges i Danmark er med rigtig ost og så ellers mælkeprodukter. I USA bruges f.eks. velveeta eller american slices og de er på rene mælkeprodukter og ingen ost. Denne smelteost giver den helt rigtige konsistens i ostesaucen og så kommer jeg også rigtig cheddar i for mere smag og konsistens som ost. Den blev SÅ god og lige det, som jeg søgte.

Prøv chili ostesaucen i en hjemmelavet burger

Opskrift på chili ostesauce

Chili ostesauce
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 10 stemmer

Chili ostesauce

Lækker chili ostesauce perfekt til de sprøde pomfritter!
Ret Ostesauce
Køkken Amerikansk
Keyword Ost, Ostesauce
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1-2 friske jalapeños 1 hvis den bare skal have et lille spark – 2 hvis den skal være spicy
  • 100 g rød cheddar
  • 150 g cheddar "toast" ost Jeg brugte dem fra den leende ko som hedder "burgerost med cheddar", men andre kan også bruges. Denne ost er vigtig for at få den der ostesauce konsistens, som fastfood steder.
  • 1 dl sødmælk
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Halvér jalapeños og skrab kerner og membran (det hvide) ud, da det ikke skal bruges. Skær så chilierne ud i små tern.
  • Skær rød cheddar i små tern og pak toastosten ud af indpakningerne.
  • På en lille pande eller i en lille gryde varmes alle ingredienser ved lav/middelvarme. Det er vigtigt at mikset ikke bliver for varmt, da den røde cheddar så vil skille/blive grynet. Skru ned på lav, når osten begynder at smelte.
  • Når alt ost er smeltet og saucen god lun, så er den klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

Skal ostesaucen holde sig flydende i længere tid, så stil den på bordet i en lun støbejernsgryde eller pande.

Tips til opskriften

Skal ostesaucen holde sig flydende i længere tid, så stil den på bordet i en lun støbejernsgryde eller pande.

Jeg har ikke forsøgt at gemme saucen på køl og lune på ny – den forsvinder altid helt her… så jeg kan desværre ikke sig om den kan gemmes og så lunes igen.

Hvad kan man servere til ostesauce?

Chili ostesauce er som det første helt perfekt til sprøde fritter. Den knas man får fra fritter og sammen med denne lækre ostesauce er det perfekte match!

Men andre forslag kunne være at hælde over eller komme i en burger med bøf eller kylling. Saucen er også god at dyppe brød i, nuggets eller f.eks. bagt broccoli eller blomkål.

Sidst men ikke mindst, så er saucen også rigtig god til hjemmelavede pretzels eller toppet ovenpå tortillachips til lækre nachos.

Chili ostesauce

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest