Jordbær marengs er nemme og lækre små marengskys, som er perfekt til en god portion is. Brug disse kys med jordbærsmag til f.eks. børnefødselsdage og eller til en dessertbuffet.

Marengs kræver ikke ret meget – men jeg anbefaler dog at bruge en god røremaskine eller håndmikser, da marengs skal piskes sejt og det er svært at gøre i hånden.

Sprøde lækre jordbær kyskager! De smager af jordbær og er sprøde hele vejen igennem. Der er altså ikke nogen “tyggegummi” midte. Hvis man vil have dem bløde i midten skal de bare have mindre tid i ovnen, men denne opskrift handler om sprøde kyskager! Namme nam!

100-120 stk kommer an på størrelsen
Opskrift:
6 pasteuriseret æggehvider
375 g sukker
3 tsk vaniljesukker
4 dråber rød frugtfarve
30 dråber jordbær aroma (Det kan være din aroma er anderledes end min, så smag til efter hver 5. dråbe)

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 90 grader varmluft 
Pisk æggehviderne stive. Bland vaniljesukker med sukker og tilsæt cirka 1/3 del i de stive æggehvider. Rør i et minut, tilsæt så 1/3 mere, rør i et par minutter og tilsæt så den sidste 1/3. Pisk det hele godt til det har en god hvid og blank overflade og når du løfter pisken op at blandingen skal spidsen der kommer i blandingen ikke falde ned, så er den færdig. Kom frugtfarven i, og fold forsigtigt farven i blandingen. Når den er svag lyserød kommer du aromaen i, husk at smag til efter hver 5. dråbe. 

Kom blandingen i en sprøjtepose og sprøjt dem ud på 2 bageplader med bagepapir på. Du kan lave dem præcis som du selv vil have de skal se ud. Stil de 2 plader i ovnen. Du må IKKE åbne ovnen de første 50 minutter. Når der er gået 50 minutter skal du bytte rundt på pladerne i ovnen, og lade dem bage i 50 minutter mere. 
Sluk ovnen og lad lågen stå på klem og lad dem køle af i ovnen, tag dem først ud når pladerne ikke er varme længere. 

Klar til servering! 

Velbekomme!

 IMG_1391