Sprøde lækre jordbær kyskager! De smager af jordbær og er sprøde hele vejen igennem. Der er altså ikke nogen “tyggegummi” midte. Hvis man vil have dem bløde i midten skal de bare have mindre tid i ovnen, men denne opskrift handler om sprøde kyskager! Namme nam!

100-120 stk kommer an på størrelsen
Opskrift:
6 pasteuriseret æggehvider
375 g sukker
3 tsk vaniljesukker
4 dråber rød frugtfarve
30 dråber jordbær aroma (Det kan være din aroma er anderledes end min, så smag til efter hver 5. dråbe)

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 90 grader varmluft 
Pisk æggehviderne stive. Bland vaniljesukker med sukker og tilsæt cirka 1/3 del i de stive æggehvider. Rør i et minut, tilsæt så 1/3 mere, rør i et par minutter og tilsæt så den sidste 1/3. Pisk det hele godt til det har en god hvid og blank overflade og når du løfter pisken op at blandingen skal spidsen der kommer i blandingen ikke falde ned, så er den færdig. Kom frugtfarven i, og fold forsigtigt farven i blandingen. Når den er svag lyserød kommer du aromaen i, husk at smag til efter hver 5. dråbe. 

Kom blandingen i en sprøjtepose og sprøjt dem ud på 2 bageplader med bagepapir på. Du kan lave dem præcis som du selv vil have de skal se ud. Stil de 2 plader i ovnen. Du må IKKE åbne ovnen de første 50 minutter. Når der er gået 50 minutter skal du bytte rundt på pladerne i ovnen, og lade dem bage i 50 minutter mere. 
Sluk ovnen og lad lågen stå på klem og lad dem køle af i ovnen, tag dem først ud når pladerne ikke er varme længere. 

Klar til servering! 

Velbekomme!

IMG_1386 IMG_1391

IMG_1379