Nem og lækkert brød! Du kan spise det som det er eller servere til f.eks. suppe. Dejen er super blød og bliver ikke tør.

 

Det her “monkey bread” er bare lækkert!

Valgfri form:
Du skal bruge:

630 g hvedemel
5-7 g gær (bare tag en klat fra din gær med øjemål)
425 ml vand
½ tsk salt
2 spsk olie
2 spsk sukker
400 gram cheddar ost på blok skåret i tern

3 knuste hvidløg
100-150 gram smør
Stor håndfuld hakket persille

Sådan gør du:

Se mig lave det her på youtube

Mix gær, salt, sukker og vand sammen. Når det er rørt godt kommer du halvdelen af melet i. Rør det godt. Kom så olie og det sidste mel i og rør i bolledejen med maskine i cirka 8 minutter til du har en klistret og elastisk dej. Kom så dejen i en bøtte og stil i køleskabet natten over (mindst 12 timer)

Kom lidt mel på bordet og ælt dejen derpå. Skær så dejen ud i 20-25 stykker. Rul dem til små boller. Tryk så bollerne flade med dine fingre og kom et tern ost i og fold dejen rundt op. Gør dette med alt dejen. Hvis der er ost tilbage, så skær det i mindre stykker og gem det til senere i opskriften!

Smelt smør i mikrovnen og bland med hvidløg og persille.

Fordel lidt at smørblandingen i formen og kom 1/3 af de ostefyldte boller i formen. Kom lidt mere hvidløgssmør over. I med endnu en 1/3 og mere smør og så de sidste boller og et sidste lag hvidløgssmør. Hvis du har ost til overs så fordeler du det på toppen.

Tænd ovnen på 190 grader varmluft (eller 210 alm) og bag brødet i ovnen i 30-35 minutter. Lad det køle ned i 15 minutter og så er det klar til at bliver serveret! Evt med en lækker dressing til.

Velbekomme!

IMG_2540 IMG_2547