Korean fried chicken wings smager himmelsk. Friterede sprøde kyllingevinger vendt i en sticky sauce. Serveret med lidt ristede sesam og forårsløg.

Min opskrift skiller sig ud fra de originale korean fried chicken, da jeg bruger min egen hjemmelavet chiliolie i mikset.

Korean Fried Chicken
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 7 stemmer

Korean Fried Chicken Wings

Lækre friterede kyllingevinger og dyppet i den lækrestre sticky sauce. Opskriften er inspireret af koreanske fried chicken wings.
Ret Kyllingevinger
Køkken Asiatisk, Koreansk
Keyword Kyllingevinger
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Rist sesam gyldne på en tør pande og hak forårsløg.
  • Del kyllingevingerne i ledene, så du har 3 stykker. Det yderste vingestykke (det 3. stykke) skal ikke bruges, da der ikke sidder noget på. Det er muligt at skære igennem ledene uden at skulle igennem knoglerne.
  • Vend vingerne i ægget i en skål og kom halvdelen af majsstivelse på noget bagepapir og fordel kyllingevingerne ovenpå.
  • Drys resten af majsstivelsen over og sørg nu for at vende vingerne rundt i majstivelsen, så de er dækket hele vejen rundt. Tryk også gerne lidt, så så meget majsstivelse sidder fast.
  • Varm olien til 180 grader og i mens kommes honning, farin, soya, chiliolie og revet hvidløg og ingefær på en pande. Saucen skal have et opkog, så den tykner lidt – den skal boble i 1-2 minutter og så tages af varmen.
  • Fritér kyllingevingerne 4-6 ad gangen, så de bliver tilbedret.
  • Tag dem forsigtigt op, så dejen på vingerne ikke går i stykker. Lad dem hvile på køkkenrulle, imens det gentages med resten af vingerne.
  • Skru nu olien op på 200 grader og vingerne skal nu have, indtil de er sprøde – fritér 4-6 vinger ad gangen.
  • De færdige vinger skal lige dryppe af og så vendes de i saucen og serveres med sesam og forårsløg på toppen.
  • Velbekomme.

Noter

De er bedst serveret med det samme, så dejen er sprød. De kan dog også gemmes  på køl i et par dage og varmes på en pande – men spiseoplevelsen er ikke helt den samme, da dejen ikke er sprød længere.

Korean fried chicken

Hvad gør dem så sprøde – selv med sauce på? Det er majsstivelse der gør det hele og de 2 x fritering.

Alt smagen sidder i saucen og er et must for denne opskrift på korean fried chicken wings. De smager ikke rigtig af noget, hvis de ikke vendes i saucen.

Når saucen køler lidt, så bliver den ekstra sticky, men den er nemmest at vende vingerne i, hvis den er lun.

Sesam og forårsløg giver både lækker smag og giver vingerne er pift og lidt farve.

Jeg bruger thin boy brand soya, da det er mindre saltet end f.eks. kikkoman. Har du kikkoman, så kan du skifte 25 ml soya ud med vand i stedet for. Soya er dog super vigtigt for saucen, da det er salten i retten.

Saucen skal kun lige blive sticky og tykne lidt – koger den for meget ind bliver den alt for sticky og saltet.

Korean Fried Chicken
Korean Fried Chicken
Korean Fried Chicken
Korean Fried Chicken