Nemme Brunede Kartofler – Brunede Kartofler Med Farin Og Sukker

Nemme Brunede Kartofler – Brunede Kartofler Med Farin Og Sukker

Min udgave af brunede kartofler er både nem, lækker og med både brun farin og sukker. Den kombination af farin og sukker smager fantastisk.

Jeg elsker at arbejde med kartofler i køkkenet. De er billige og de smager fantastisk! Hvis du søger flere opskrifter med kartofler, så kan du finde alle mine opskrifter med kartofler lige HER. Der vil du finde alt fra kartoffelsalat med flæskesvær til små kartoffelhapsere med fetacreme. Der er masse af skønne opskrifter at finde i hvert fald.

Tips til disse brunede kartofler

Jeg bruger altid glas kartofler til brunede kartofler. Det har vi altid gjort i min familie og det er for mig de eneste rigtige kartofler at bruge til brunede kartofler, hvis jeg skal i julestemning. Men du kan selvfølgelig sagtens anvende små friske kartofler i stedet for, som du skræller og koger inden.

Jeg tilføjer til salt i mine brunede kartofler, fordi karamel og salt bare går godt sammen. Men det er selvfølgelig valgfrit.

Du kan sagtens skifte farin ud med almindelige sukker eller skifte sukkeret ud med mere brun farin. Jeg er vild med kombinationen.

Søger du lidt mere kick til retten, så kan du tilføje krydderier til sukkerblandingen.

Nemme Brunede Kartofler - Brunede Kartofler Med Farin Og Sukker Nemme Brunede Kartofler - Brunede Kartofler Med Farin Og Sukker Nemme Brunede Kartofler - Brunede Kartofler Med Farin Og Sukker

Nemme Brunede Kartofler - Brunede Kartofler Med Farin Og Sukker
Udskriv Pin Opskriften
0 fra 0 stemmer

Nemme Brunede Kartofler - Brunede Kartofler Med Farin Og Sukker

Nem og lækker måde at lave brunede kartofler på. Jeg laver altid mine med både sukker og farin. 
Ret Brunede kartofler, Tilbehør
Keyword Brunede kartofler, Farin, Jul, Sukker
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 17 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

 • 3 glas kartofler (vi bruger altid glas kartofler til brunede kartofler, da det for os er de bedste kartofler til brunede kartofler. Hvis du hellere vil bruge friske små kartofler, så gør du selvfølgelig bare det)
 • 75 ml farin
 • 75 ml sukker
 • 50 g smør
 • En smule salt

Sådan gør du

 • Kom kartoflerne i en sigte, skyl dem og lad dem dryppe godt af.
 • Kom smør, farin og sukker på en pande og lad det hele smelte sammen. 
 • Kom så kartoflerne i og rør i dem engang i mellem.
 • Pas på varmen.
 • De skal have cirka 10-15 minutter på panden, indtil de er dejligt karameliseret og gyldne. Til sidst røres lidt salt i.
 • Kartoflerne er nu klar til servering.
 • Velbekomme.

Noter

Normalt lader man sukkeret smelte alene på en tør pande, men jeg synes denne metode er nemmere.
Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Nemme Brunede Kartofler - Brunede Kartofler Med Farin Og Sukker Nemme Brunede Kartofler - Brunede Kartofler Med Farin Og SukkerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *