Brunede kartofler med farin og sukker. Det her er den nemmeste og lækreste opskrift på brunede kartofler.

Min udgave af brunede kartofler er både nem, lækker og med både brun farin og sukker. Den kombination af farin og sukker smager fantastisk.

Brunede kartofler går man aldrig galt i byen med, når de serveres ved juletid. Det helt klassiske tilbehør ved julebordet, som alle vil elske. Jeg håber, at du vil prøve min nemme opskrift her og bringe skøn julestemning ved julebordet.

Jeg elsker at arbejde med kartofler i køkkenet. De er billige og de smager fantastisk! Hvis du søger flere opskrifter med kartofler, så kan du finde alle mine opskrifter med kartofler lige HER. Der vil du finde alt fra kartoffelsalat med flæskesvær til små kartoffelhapsere med fetacreme. Der er masse af skønne opskrifter at finde i hvert fald.

Nemme Brunede Kartofler - Brunede Kartofler Med Farin Og Sukker
Udskriv Pin Opskriften
4.67 fra 12 stemmer

Nemme Brunede Kartofler – Brunede Kartofler Med Farin Og Sukker

Nem og lækker måde at lave brunede kartofler på. Jeg laver altid mine med både sukker og farin. 
Ret Brunede kartofler, Tilbehør
Keyword Brunede kartofler, Farin, Jul, Sukker
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 17 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

 • 3 glas kartofler (vi bruger altid glas kartofler til brunede kartofler, da det for os er de bedste kartofler til brunede kartofler. Hvis du hellere vil bruge friske små kartofler, så gør du selvfølgelig bare det)
 • 75 ml farin
 • 75 ml sukker
 • 50 g smør
 • En smule salt

Sådan gør du

 • Kom kartoflerne i en sigte, skyl dem og lad dem dryppe godt af.
 • Kom smør, farin og sukker på en pande og lad det hele smelte sammen. 
 • Kom så kartoflerne i og rør i dem engang i mellem.
 • Pas på varmen.
 • De skal have cirka 10-15 minutter på panden, indtil de er dejligt karameliseret og gyldne. Til sidst røres lidt salt i.
 • Kartoflerne er nu klar til servering.
 • Velbekomme.

Noter

Normalt lader man sukkeret smelte alene på en tør pande, men jeg synes denne metode er nemmere.

Tips til opskriften

Jeg laver dem med et mix af både farin og sukker, men du kan godt nøjes med sukker. Jeg elsker den karamelsmag, som farinen giver.

Jeg tilføjer smør på panden fra starten sammen med sukker og farin og dette sikrer at sukkeret ikke brænder på.

Jeg tilføjer altid en smule salt til sidst for at fremhæve smagen på de brunede kartofler og så går salt og karamel bare godt sammen.

Jeg bruger altid glaskartofler, da vi altid har gjort det i min familie. Du kan dog sagtens bruge små kogte og pillede kartofler i stedet for.

Hvad kan man servere til brunede kartofler?

Til brunede kartofler er der en masse lækkert tilbehør, der kan komplementere den søde og salte smag. En klassisk kombination er at servere dem med flæskesteg, hvor den saftige og salte flæskesteg passer perfekt sammen med kartoflernes sødme.

Så kan jeg også anbefale at servere lidt syltet til – f.eks. asier eller syltede agurker. Syren fra det syltede er perfekt til brunede kartofler og flæskesteg. Grønne ærter kan også være et godt valg eller en lækker brun sauce.. Endelig kan en simpel salat med friske grøntsager og en let dressing være superlækkert tilbehør til de brunede kartofler, hvis retten ikke serveres ved juletid.

Hjemmelavede brunede kartofler passer selvfølgelig også perfekt til meget andet kød – frikadeller, forloren hare, ribbensteg, andesteg eller andebryst, kalkun, hamburgerryg, medister og andet godt. Og ej at forglemme hjemmelavet rødkål!

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Nemme Brunede Kartofler - Brunede Kartofler Med Farin Og Sukker