Mangois smager fantastisk. Denne is er lavet som gelato, som gør den let, lækker og ekstra frisk, fordi der er ikke er meget fløde i.

Prøv mangoisen sammen med hjemmelavet vaniljeis – det smager af sommer.

Tips til mangois

Når mangopuréen skal røres i en masse som primært består af mælkeprodukter, så er der risiko for at massen kan skille, hvis puréen er for syrlig. Jeg anbefalder derfor at passe på med citronsaften.

Jeg har 2 tsk citronsaft i, men det er selvfølgelig smag og behag, hvor meget syre der ønskes, dog må der ikke komme mere end 1 spsk citronsaft i i alt.

Mangoen giver i sig selv en fantastisk flot farve, så jeg lader mangoen tale for sig selv. Du kan dog sagtens tilføje lidt pastafarve, hvis der ønskes en mere skrigende gul/orange farve.

Mangois

Hvad kan man bruge hjemmelavet is til?

Mangoisen kan bruges i f.eks. en milkshake – det skriger bare sommer og varme. Jeg elsker en god tyk milkshake og holder derfor igen på mælken i min milkshake og laver den på primært hjemmelavet is.

Du kan også lave en iceblend som her og skiftes vaniljeis ud med mangois og siruppen ud med mere mælk.

Mangois
Mangois
Udskriv Pin Opskriften
4.78 fra 9 stemmer

Mangois

Lækker hjemmelavet mangois.
Ret Is
Køkken Dansk, Italiensk
Keyword Mango
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

 • Kom mango, vand, citron og 130 g sukker i en gryde. Det skal nu koge godt ind, indtil væsken ligner lidt en tynd i sirup i bunden. Dette tager alt fra 8-15 minutter alt efter størrelsen på din gryde.
 • Blend det hele i en blender eller med stavblender og si herefter massen og brug en ske til at få så meget igennem sien som muligt. Stil mangopuréen på køl.
 • I en skål piskes 130 g sukker og æggeblommer til en æggesnaps.
 • Rør mælk og fløde i.
 • Ismassen af sukker, blommer, mælk og fløde skal nu varmes langsomt op, så det legeres.
 • Varm massen op under konstant omrøring, indtil du rammer 82 grader. Gøres det for hurtigt, så er der risiko for at iscremen ikke legeres ordentligt.
 • Kom ismassen på køl i 3-4 timer eller, indtil afkølet.
 • Kør ismassen på ismaskinen og når ismassen er 5 minutter fra at være færdig, så hældes mangopuréen i og kør nu isen, indtil det er en fast softice.
 • Kom mangoisen i en beholder og frys, så det kan blive lidt mere fast.
 • Herefter kan den nydes.
 • Velbekomme.

Noter

Ismasse og puré kan sagtens forberedes dagen før og stilles på køl. 
Den færdige mangois kan sagtens holde sig en måneds tid på frys.

Legering af iscreme

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Mangois
Mangois