Her til aften blev min første dag i indledende runde sendt og jeg har derfor valgt at skrive et lille indlæg om dagen og oplevelsen. Sikke en vild dag og sikke en rutsjebane af følelser! På billedet her ses holdet! Fra venstre: Catharina, Michael, Louise, Julia (mig), Danni, Jeppe og Stine.

Indlægget her vil indeholde pressebilleder og billeder jeg selv har taget af programmet (screenshots). Alle billeder tilhører TV3 og de skal derfor også krediteres TV3 🙂 Men nu til den første rigtige dag i MasterChef!

Vi mødtes alle 7 deltagere om morgenen i et rum ved siden af studiet og spiste morgenmad sammen og fik gjort os klar inden det for alvor gik i gang. Vi var alle spændte og nogle meget nervøse (jeg var en af dem). Jeg kunne slet ikke styre min nervøsitet. Vi anede ikke hvad vi ville komme ind til i studiet og hvad vi ville blive udfordret i. Ville det blive noget jeg kendte? Ville det blive noget jeg overhovedet kunne finde ud af? Tankerne fløj rundt og jeg havde svært ved at klemme noget ned. Udover at være nervøs, så glædede jeg mig også helt vildt! Tænk at være med i MasterChef! Det var stadig ikke gået op for mig.

Indledende Uge Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 Vi er lige kommet ind af den gule dør og vi står foran dommerne imens de fortæller om dagens udfordringer. 

Vi får vores mikrofoner på og bliver så kaldet hen til den gule dør. Så er det nu! Vi får at vide vi skal passe på, når vi går ind da gulvet kan være glat. Hvad hulan mon det betyder?

Vi træder ind og gulvet er fyldt med halm og vi ser et hav af forskellige kartofler oppe ved dommerne. Kartofler!

Dommerne fortæller nu at vi skal igennem 4 udfordringer i løbet af dagen og når dagen er slut, så skal vi sige farvel til en. Det gav mig faktisk lidt ro i kroppen, da det betød at jeg ville få 4 chancer for at give den gas og forhåbentlig vinde en runde, så jeg kunne slappe af på balkonen. Jeg vidste dog også, at det ville blive nogle hårde udfordringer, fordi alle deltagere jo er mega gode! Jeg frygtede specielt Danni. Han har en anden erfaring end vi har, så han ville blive en hård konkurrent!

 

Indledende Uge Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 Tiden begynder og jeg springer hen til alle de flotte kartofler og går efter blå congo og en kartoffel, som minder om en bagekartoffel men skindet er lidt anderledes. 

Første runde byder på en fri ret med kartofler på 45 minutter og jeg nåede ikke at tænke ret meget før tiden blev sat i gang. Jeg ville lave nogle firkantede fritter, friterede blå congo chips, en blå mos som blot skal give et farvespil på tallerkenen, men der skal ikke servers så meget af den og sidst men ikke mindst en creme fraiche dressing eller dip til.

Indledende Uge Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 I gang med at skrælle blå congo kartofler

Indledende Uge Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 Jesper Koch er nede og sige hej i mit køkken og høre lidt om min plan – går det overhovedet godt?

Jeg føler mig lidt som en hovedløs kylling, da Jesper er nede og sige hej i mit køkken. Jeg er lidt over det hele og har svært ved at svare på hans spørgsmål. Der er ikke meget tid tilbage og det stresser mig liiiidt at skulle lave mad, tænke på tiden OG snakke imens! Pyha. Mine fritter når ikke at få den tid de skal have i frituren. De manglede nok 3-4 minutter mere for at være gode sprøde, men de ville mangle på tallerkenen, hvis de ikke kom på. Så jeg begyndte at anrette. 3 kartoffel”fritter” og derpå noget congo mos og så de sprøde congo chips ovenpå. Rundt på tallerkenen kom jeg lidt sprødt bacon og min dressing på. Jeg følte at tallerkenen var lidt tom, så jeg lavede små dutter af den blå mos rundt omkring – pisse dum idé Julia!

Indledende Uge Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 Min anretning

Dommerne begynder at spise min ret og hjertet sidder i halsen! Hvad vil de sige? Kartoffelfritterne havde ikke fået helt nok i frituren (det vidste jeg desværre godt) og så var de små dutter af mos på tallerkenen blevet kolde. Når kartoffelmos bliver kold så bliver den også mere fast. Så de kunne faktisk skubbes frem og tilbage på tallerkenen. Jeg kunne ikke gøre andet end at grine og tænke “på den igen”. Men åh det var pinligt! Så hvis du mangler en bold til fingerfodbold, så skal du blot bruge kold kartoffelmos og forme den til en bold…

Danni vandt runden og vi andre 6 skulle på den igen.

Indledende Uge Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 Graver efter en kartoffel med en farve for at finde ud af hvem jeg skal på hold med.

 

Indledende Uge Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 bordeaux! Det betyder, at jeg er på hold med Louise.

Runde to bød på holdarbejde. Vi skulle grave efter en kartoffel hver især og finde ud af hvem vi skulle på hold med. Jeg fik bordeaux og det betød, at jeg var på hold med Louise. Det passede mig helt fint. Vi snakkede super godt sammen! Nu var jeg blot spændt på hvordan jeg ville være i holdarbejde. Normalt er jeg god til holdarbejde og giver plads til alle, men denne gang handlede det jo om overlevelse i programmet.

Indledende Uge Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 Louise og jeg inde i sync.

Vi skulle nu ud i vores køkkener og se under en hemmelig boks. Vi håbede ikke på flere kartofler! Det var desværre søde kartofler. En ingrediens jeg aldrig arbejder med og jeg er generelt ikke glad for “sweet potato fries”. Louise lød dog til at have arbejdet med dem før, så det var fedt.

Indledende Uge Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 Vi begynder at snakke om hvad vi skal lave for en ret.

Vi begynder at snakke om hvilken ret vi skal lave og vi bliver hurtigt enige om at disse søde kartofler skal være næsten det eneste vi vil bruge på tallerkenen. Vi har desuden kun 30 minutter til en fri ret, så det skal gå hurtigt med at finde på noget! Louise vil gerne lave en puré af sød kartoffel og det synes jeg lyder rigtig godt og så tilføjer jeg at vi kunne lave 2 forskellige slags chips til. En slags i ovnen (få min opskrift på ovnbagte chips her) og nogle i friture. Dertil vil vi lave en hvidløgsdip.

Indledende Uge Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 jeg er i gang med chips i en pose

Da der ikke er almindelige poser i køkkenet, så må vi være lidt kreative og forberede de ovnbagte chips i en sprøjtepose. Jeg kommer olie og timian i en sprøjtepose og nogle skiver af sød kartoffel i. Ved at de rystes i en pose, så er jeg sikker på at de får en tyndt lag olie over det hele. Så skal de blot på en bageplade med salt og bages sprøde.

Indledende Uge Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 Jeg er ved at smage dippen til og Louise er i gang med puréen.

Jeg synes faktisk at samarbejdet går rigtig godt. Louise kører derud af med puréen og hjalp mig ind i mellem, når hun havde tid. Hendes puré smagte virkelig godt! De søde kartofler blev kogt i vand og fond og efterfølgende blendet med smør, fløde, timian, salt og peber. Helt vildt god!

Indledende Uge Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 Så skulle vi til anretning og her ses det at jeg blander mig lidt!

Da der er få minutter igen, så skal vi igang med at anrette og vi snakker om nogle dutter af puré på tallerkenen, så de to forskellige slags chips oveni og dippen ved siden af. Vores samarbejde gik ellers ret godt, men lige her kunne jeg ikke lade være med at blande mig lidt, fordi vi havde to forskellige visioner af anretningen. Jeg tog over (sorry søde Louise) og så lod hun mig anrette. Om anretningen blev pænere det ved jeg ikke, men det var en ret vi begge havde lyst til at spise og den søde kartoffel var i fokus, så vi var ret tilfredse!

Indledende Uge Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3 Louises og min ret

Da dommerne stod og smagte, så stak Castberg lidt til mig og spurgte om jeg havde været indover anretningen… Han havde jo helt ret… Den anretning lignede min første tallerken! Dommerne kunne lide vores ret og tilsmagningen var i orden, men de var ikke helt sikre på at det var en ret. Der manglede måske noget fisk til. Både Louise og jeg kunne godt se hvad de mente, men vi havde kun 30 minutter og ønskede at give den søde kartoffel fuld fokus. Nu krydsede vi blot fingre for at vores smage ville føre os videre!

Indledende Uge Dag 1- MasterChef Danmark 2019 - Julia Olsen

Foto: TV3

Juhuuuu! Vores smage var et hit! Så vores “ikke ret” fik os igennem og nu kunne vi sætte os på balkonen og slappe af resten af dagen, pew. Jeg kunne dog ikke lade være med at tænke på dommernes ord. Måske jeg bare skal lade være med at være så hård ved mig selv. Vi får heldigvis en ny dag i morgen og så må jeg give den gas der!

Jeg håber, at I hepper med derhjemme igen i morgen i hvert fald! På min instagram deler jeg masser af billeder, videoer og stories, så hop gerne ind og følg med der.

Kunne du lide indlægget her, så kan du læse mine andre indlæg om MasterChef lige HER.