De her butterdejspakker smager fantastisk! Fyldt med cremet grønt feta fyld, som bare smager vildt godt! De er lækre både varme og kolde. De er også fryseegnet, så de kan nemt laves lang tid i forvejen.

Jeg elsker butterdej, det ved de fleste, som kender mig 🙂 Jeg elsker at det kan bruges til forretter, hovedretter, desserter, snacks… you name it! I dag laver jeg lækre butterdejspakker med spinat, hvidløg, persille, flødeost og feta. De smager himmelsk!

Jeg har masser af lækre opskrifter med butterdej! Heriblandt: Butterdejsfirkanter med ricotta og skinke / ButterdejssnegleGræsk farsbrøds hapsere / Butterdej med creme og marcipan / Engelske pølsehorn med et dansk twist / Pizza lunch bites / Jalapeño popper twisters

24 stks

Du skal bruge:
75 gram frisk spinat
1 bundt persille
2 fed hvidløg
200 gram flødeost
315 gram salattern
Salt og peber
100 gram mandler
2 plader fersk butterdej

1 æg let pisket

Sådan laves de:

Vil du hellere se mig lave hapserne på video, som viser alt trin for trin?

Så kan du finde videoen på min danske youtube kanal lige HER

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Kom spinat, persille og hvidløg i en foodprocessor. Kør indtil finthakket.

Kom nu flødeost, salattern, salt og peber i og kør, indtil du har en lækker grøn creme.

Smag cremen til med evt mere salt og peber.

Kom nu mandlerne i og kør nogle omgange, så mandler bliver hakket en smule, men ikke for meget. Lad mandlerne forblive groft hakket.

Nu er cremen færdig.

Der er nok creme til 2 plader butterdej = 24 stks 🙂

Skær de to butterdejsplader ud i 12 firkanter hver (se evt min video). Der vil muligvis være 2 cm butterdej i den ene side, som ikke vil blive brugt, hvis du ønsker firkanterne helt kvadrat.

Kom fyld i midten af alle firkanterne – der må endelig ikke komme for meget i, men det skal selvfølgelig også nok i. Fyldet vil hæve i ovnen (se evt min video for mængde).

Nu skal de foldes. Tag to modsatte hjørner af en af firkanterne og saml dem. Tag herefter de to andre modsatte hjørner og saml dem. Saml så de to lukninger så godt du kan (se evt min video). Dette skal gøres ved alle 24 firkanter, så du har 24 pakker. Lukkes de ikke ordentlig, så vil de åbne sig i ovnen.

Når alle pakkerne er samlet, så skal de fordeles ud på 2 bageplader med bagepapir.

Pensel dem alle sammen med æg.

Bag de lækre hapsere i ovnen i cirka 14 minutter eller indtil flotte gyldne.

De er nu klar til servering.

Velbekomme 🙂

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!