Flæskesvær – Sprøde flæskesvær perfekt til burger, sandwich eller bare som en snack. De kan nydes året rundt, men de er ekstra lækre i juletiden.

Jeg krydrer slagterns blocher med salt, men hjemmelavede flæskesvær kan også sagtens laves med f.eks. tørret timian, rosmarin eller toppes med en krydderiblanding. Servér f.eks. de sprøde flæskesvær med en mayodip til.

Flæskesvær er en af de store favoritter i familien. En snack, som også kan bruges til så meget andet. Pift f.eks. en salat op med hakket flæskesvær lige før servering. Jeg laver altid flæskesvær i en gryde først ved at koge dem og efterfølgende bages de i ovnen. Flæskesværerne kan dog også frituresteges i gryde. Sidst men ikke mindst, så kan denne opskrift på sprøde flæskesvær laves i airfryer.

Prøv også flæskestegstacos eller kartoffelsalat toppet med flæskesvær

Opskrift på flæskesvær

Flæskesvær
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 8 stemmer

Flæskesvær

Opskrift på sprøde flæskesvær.
Ret Flæskesvær
Køkken Dansk
Keyword Flæskesvær
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 1 portion

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
  • Skær sværerne ud i passende strimler – ca. 1 cm bredde.
  • Sæt saltet vand i kog og kog strimlerne i 15 minutter.
  • Lad sværeren dryppe af og fordel dem på en bageplade med bagepapir på – de må ikke ligge ovenpå hinanden – se evt. min video længere nede i indlægget.
  • Kom et stykke bagepapir over og læg to skeer, knive eller gafler på, så papiret ikke blæser af – så strinter der ikke fedt i ovnen.
  • Kom pladen i ovnen i 30-40 minutter eller, indtil de er gode gyldne og puffede.
  • Lad sværeren dryppe af på køkkenrulle og smag dem herefter til.
  • Mangler de lidt salt, så drys med lidt lækkert flagesalt på toppen.
  • Så er de klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

Du kan f.eks. købe en flæskesteg og skære huden/sværerne af og bruge kødet til koteletter.

Tips til opskriften

Opbevar de sprøde flæskesvær i en lufttæt beholder – de kan fint forberedes dagen før. De kan evt. lunes i ovnen før servering, hvis de ønskes varme – men de er mindst lige så lækre kolde.

Du kan f.eks. købe en flæskesteg og skære huden/sværerne af og bruge kødet til koteletter.

Hvis du gerne vil krydre med andet end salt, så kan jeg anbefale at drysse dem med tørret timian eller andre krydderier før de skal i ovnen.

Hvad kan man bruge flæskesvær til?

Flæskesvær er lækre som en snack. Nydes de som snack, så anbefaler jeg lækre dips til – f.eks. creme fraiche med urter og lidt krydderier, en hjemmelavet mayonnaise – det kunne være aioli eller bearnaisemayo eller skal det være julet og lækker, så en persillesauce eller brunsauce serveret i en skål.

HJemmelavede flæskesvær smager også fantastisk i en burger eller i en sandwich – også selvom kødet er andet end svinekød. Sprøde svær og knas fra dem er perfekt til en burger med hakkebøf og ost eller i en sandwich med kylling og karrydressing.

Jeg bruger også svær til andre ting – f.eks. toppet på en kartoffelsalat eller på en salat. Jeg har også set at man kan knuste svær i en helt må stykker og blande i en panering og lave lækre snacks med smag fra svær på den måde.

Sådan laves hjemmelavede flæskesvær

Flæskesvær
Flæskesvær – opskrift på flæskesvær i ovnen

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.