Go Back
+ servings
Hjemmelavet Persilleolie og Hjemmelavet Chiliolie På 2 Måder
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Hjemmelavet Persilleolie og Hjemmelavet Chiliolie På 2 Måder

3 nemme opskrifter på 3 forskellige slags olier med smag, som kan bruges til madlavning, til brød, salater, supper osv. Hver opskrift giver ca 2 dl olie.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid15 minutter
Ret: Tilbehør
Keyword: Olie, Urteolie
Antal: 2 dl

Ingredienser

Persilleolie

Chiliolie på 2 måder

  • 6 friske røde chilier (blot de almindelige milde aflange chilier, som man bruger i madlavning)
  • 5 dl olie

Sådan gør du

Persilleolie

  • Varm olien op til 65 grader (brug et termometer - olien må ikke blive varmere end 65) Når olien varmes op til 65 grader, så er det med til at trække den grønne farve ud af persillen og spinaten. 
  • Kom alt persille, spinat og den lune olie op i en minihakker eller foodprocessor og kør i ca. 3-5 minutter. 
  • Olien skal nu igennem en si.
  • Olien skal nu sies igen, men denne gang igennem et klæde (f.eks. et rent viskestykke). Hvis du ikke har lyst til at gøre et viskestykke grønt, så kan du efter olien er siet første gang, komme den grønne olie i et stort glas og stille den i køleskabet i 24 timer. Så vil resterne af det, som vi ellers ville få ud med et viskestykke, falde til bunds og du kan nu hælde den grønne olie over i et andet glas og lade bundfaldet blive tilbage. Så har du en super flot grøn olie, som kan opbevares i køleskabet i cirka 1 måned på et patentglas. 

Chiliolie på 2 måder

  • Varm 2½ dl olie til 65 grader (brug et termometer - olien må ikke blive varmere end 65) Når olien varmes op til 65 grader, så er det med til at trække den røde/orangefarve ud af chilierne.
  • Skær toppen af alle chilierne og hak chilierne groft.
  • Kom chilier og den lune olie i en minihakker eller foodprocessor og kør i ca. 3-5 minutter.
  • Chiliolien skal nu sies og resterne af chilierne, som er tilbage i sien kommes i et patentglas og 2-2½ dl olie hældes over (dette er en simpel chiliolie til madlavningen og så er der ingen madspild) Denne chiliolie skal opbevares i køleskabet og den kan holde sig i cirka 1 måned.
  • Chiliolien som røg igennem sien skal nu sies igen, men denne gang igennem et klæde (f.eks. et rent viskestykke). Hvis du ikke har lyst til at gøre et viskestykke rødt/orange, så kan du efter olien er siet komme chiliolien i et stort glas og stille den i køleskabet i 24 timer. Så vil resterne af det, som vi ellers ville få ud med et viskestykke, falde til bunds og du kan nu hælde chiliolien over i et andet patentglas og lade bundfaldet blive tilbage. Så har du en super flot rød/orange chiliolie, som kan opbevares i køleskabet i cirka 1 måned. 
  • Velbekomme. 

Noter

Disse 3 olier smages ikke til med salt, da disse basisolier er gode som smagsgiver af henholdsvis persille og chili på toppen af f.eks. supper, som allerede er smagt til med salt. Hvis du ønsker at bruge olierne i salater, til brød og andet, så kan du komme lidt salt i for at give det lidt smag. 
Chiliolien, som laves af resterne af chilistykkerne kan f.eks. røres med lidt soya, ingefær og lidt farin og så er det en lækker marinade til f.eks. kylling.