Jeg elsker hjemmelavede skildpadder og i dag får I en juleudgave med hvid chokolade og candy cane. Lad julehyggen begynde!

Jeg har før lavet hjemmelavede skildpadder her på bloggen og den opskrift finder du lige HER. I den opskrift er der også link til en video, hvor jeg på YouTube viser, hvordan jeg laver de lækre hapsere 🙂

December er her lige om lidt og jeg vil gerne skyde julen lidt tidligt i gang med hjemmelavede skildpadder! Men da jeg har lavet skildpadder før her på bloggen, så skal I da prøve dem i en juleudgave i stedet for. Jeg synes, at candy cane er så julet! Og candy cane går godt med chokolade. Skildpadder laves normalt med mørk chokolade, så I får dem i en hvid udgave i dag.

Tips til disse hjemmelavede skildpadder:

Du kan bruge lige den chokolade, som du ønsker. Jeg bruger hvid chokolade og jeg synes, at hvid chokolade er lidt tykt, når det smeltes og derfor anvender jeg lidt kakaosmør. Når du bruger kakaosmør, så beholder du chokoladens kvalitet og chokoladen får stadig sit dejlige knæk. Hvis du bruger kokosolie, så ødelægges chokoladens kvalitet.

Hjemmelavet Skildpadder - Skildpadder I Juleudgave Hjemmelavet Skildpadder - Skildpadder I Juleudgave

Hjemmelavet Skildpadder - Skildpadder I Juleudgave
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 1 stemme

Hjemmelavede Skildpadder - Skildpadder I Juleudgave

Hvem elsker ikke skildpadder! Det her er hjemmelavede skildpadder med i en juleudgave med hvid chokolade og candy cane. 
Ret Chokolade, Konfekt
Keyword Karamel, Skildpadder
Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 15 stks

Ingredienser

 • Ca. 200 g hvid chokolade
 • Evt. lidt kakaosmør (det gør chokoladen tyndere og nemmere at arbejde med)
 • 200 g dulce de leche (også kaldet karameliseret mælk - det er KOGT kondenseret mælk, så den ligner karamel)
 • Romessens
 • 1-2 candy cane

Sådan gør du

 • Er du i tvivl om nogle af trinene i denne opskrift, så kan du se mig lave en opskrift på almindelige lækre skildpadder på video lige HER. Fremgangsmåden er præcis den samme bortset fra der bruges hvid chokolade i dag og candy cane. 
 • Smelt den hvide chokolade (og bland den evt med lidt smeltet kakaosmør, men det er valgfrit). Jeg smelter i mikroovnen 10-15 sekunder ad gangen.
 • Find en valgfri silikoneform (min har plads til 15 chokolader. har form som halvkugler og har en diameter på 4 cm, men du kan bruge lige den form du ønsker) og kom chokolade i alle hullerne og brug en ske til at arbejde chokolade op ad kanterne. Ryst den overskydende chokolade ud.
 • Skrab formen fri for chokolade i toppen og stil formen i fryseren i et par minutter.
 • I mellemtiden røres dulce de lechen med rom aroma. Hvis du bruger den fra Dr. Oetker, så kan karamellem godt trække lidt. Bruger du den fra Tørsleffs, så skal du passe på. Jeg anbefaler den fra Dr. Oetker, da det giver den bedste skildpaddesmag. 
 • Kom karamelblandingen i en sprøjtepose. 
 • Tag chokoladen ud af fryseren og fyld dem med karamellen, men husk der skal være plads til at der kan komme chokolade på igen.
 • Kom så hvid chokolade på toppen, så chokoladerne lukkes.
 • Knus candy cane med en kagerulle (gør det evt i en pose, så det ikke flyver over det hele) og drys det ovenpå dem alle før chokoladen sætter sig.
 • Stil nu formen i fryseren i 10-15 minutter eller indtil chokolade har sat sig og de kan herefter poppes ud og nydes.
 • De kan nemt gemmes i en lufttæt beholder i køleskabet eller et koldt rum i et par uger... Men de forsvinder nok noget hurtigere 😉 
 • Velbekomme!
Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Hjemmelavet Skildpadder - Skildpadder I Juleudgave Hjemmelavet Skildpadder - Skildpadder I Juleudgave