Pestoboller – Bløde Boller Perfekte Som Sandwichboller

Pestoboller – Bløde Boller Perfekte Som Sandwichboller

Virkelig lækre og skønne pestoboller. Du kan selv bestemme smagen af disse med den pesto, som du vælger at bruge. De smager fantastisk med både tomatpesto, peberfrugtspesto, basilikumspesto.. you name it! Bollerne er rigtig godt egnet som sandwichboller, da dejen holder sig lækker blød også efter en tur i fryseren.

Hver gang jeg laver boller med denne her dej, så bliver de så bløde og lækre. Det er min yndlings dej! Så nem at arbejde med og frysevenlig. Når disse boller fryses, så er de lige så lækre, når de tages op igen. De holder sig også lækre bløde i madpakken. Pestoboller er noget vi elsker at bruge i madpakken, fordi de holder sig lækre og pestoen giver en skøn smag til brødet.

På bloggen har jeg opskrifter med den samme dej, hvor jeg laver: Lækkert madbrød, Big mac burger i fad, Nemme pizzaboller, Hvidløgsbrøds muffins, Nutellabrød, Chokoladeboller, Pizzamuffins , Curry wurst inspireret pølsehorn , Osteboller, Gulerodsboller og meget mere 🙂

15-18 boller

Du skal bruge:

Ca. 1250 ml mel (12,5 dl) eller cirka 750 gram mel.
350 ml danskvand (stuetemperatur)
50 gram gær
3 æg
100 ml smeltet smør (100 gram)
60 ml sukker (4 spsk)
1½ tsk salt
3 spsk grøn pesto (rød er også rigtig lækker)

1 letpisket æg
Sesam


Sådan laves de:

Kom gær i en skål i mindre stykker og hæld danskvandet i. Lad det hele stå i 5 minutter.

Kom nu salt, sukker, æg, pesto og smør i, og rør det godt sammen.

Kom alt melet i og rør nu dejen (jeg bruger en røremaskine), indtil den er klisteret og lækker.

Dæk skålen til og stil dejen til side for at hæve i en times tid.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Kom dejen ud på bordet med lidt mel og ælt det en smule.

Del dejen op i 15-18 stykker (de vil hæve en del i ovnen).

Form dejportionerne til boller og placer dem fordelt på 2 bageplader med bagepapir.

Pensel dem med letpisket æg og drys masser af sesam på.

De skal nu bage i 15-18 minutter eller indtil flotte mørkgyldne.

De er nu klar til at blive serveret eller blive frosset ned til senere.

Velbekomme 🙂

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg har desuden også lige oprettet en gruppe på Facebook dedikeret til min blog her, hvor jeg vil dele hver gang der kommer noget nyt på bloggen, jeg vil også dele videoer jeg laver i køkkenet og I er mere end velkommen til at spørge løs derinde, hvis I har spørgsmål til mine opskrifter! I er mere end hjertelig velkommen derinde – gruppen er lige HER. 

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig derinde 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *